Economia

AGRICULTURA

la plaga del CARGOL POMA

Demanen l'ajut d'un expert internacional

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural ha reclamat el suport econòmic del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí per combatre la plaga del cargol poma al delta de l'Ebre. A més de recursos econòmics, el govern català reclama al ministeri que busque a través de l'Organització per a l'Alimentació i l'Agricultura de les Nacions Unides (FAO), un expert internacional que assessori Catalunya en matèria de control i eradicació del cargol poma. Així ho va explicar la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Rosa Cubel, que ahir va visitar els arrossars del delta de l'Ebre afectats per la plaga acompanyada pel subdirector general de Sanitat de la Producció Primària del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí, Lucio Carbajo. “Aquesta espècie és desconeguda a casa nostra i necessitem un assessorament expert per afrontar amb garanties el control i eradicació d'aquesta plaga”, va manifestar Cubel. L'Àsia és el continent més afectat per la plaga del cargol poma i hi ha tècnics que tenen una elevada experiència en el tractament d'aquesta espècie exòtica, mentre que el delta de l'Ebre és el primer focus d'Europa afectat per la plaga. “Dedicarem tots els esforços necessaris per combatre el cargol poma, que està afectant de manera virulenta un dels nostres conreus més preuats, l'arròs del delta de l'Ebre”, va dir la directora general d'Agricultura i Ramaderia.

Durant els últims dos mesos s'han tret 150.000 exemplars de cargol poma del marge esquerre del Delta. El sector arrosser tem que l'expansió de la plaga perjudique el conreu de l'arròs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.