Economia

Zapatero creu que la solució a la crisi és ara més a prop

Economia

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va valorar la cimera com a molt positiva i va considerar que les expectatives per a la recuperació econòmica i financera a tot el món “són avui molt més grans que fa una setmana”, gràcies als avenços de la cimera del G-20 que, segons el president espanyol, ha aportat “certeses” i “acord” sobre les mesures a aplicar per superar la crisi econòmica mundial.

Rodríguez Zapatero va destacar la voluntat de “cooperació” de tots els països per superar la situació actual, tot i que va admetre que els compromisos acordats a la cimera trigaran a implementar-se. En aquest sentit, el president de l’executiu central va explicar que del document aprovat pel G-20 a Washington s’extreuen quatre conclusions, però va voler subratllar el rebuig frontal a les mesures proteccionistes, que “seria un gravíssim error” prendre, va admetre.

El president espanyol va voler deixar clar que el més important de la cimera és vèncer la crisi, que els ciutadans tinguin “més confiança” i que “l’esforç col·lectiu” que cal fer a partir d’ara porti a una recuperació de l’economia i a una millora de la situació de l’ocupació.

Respecte a la presència d’Espanya en properes cimeres –“segura” per a Sarkozy–, Zapatero es va mostrar optimista però prudent: “L’important és que es reconegui el que hem fet en els últims 30 anys i que continuem demostrant a la comunitat internacional que valem molt la pena”. El president va recordar l’esforç del govern espanyol per ser a la cimera, aportar les seves idees i explicar què representa Espanya i com funciona el seu mercat financer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.