Economia

Ferran Soriano és nomenat president de Spanair

Empresa

L'exvicepresident econòmic del FC Barcelona Ferran Soriano ha estat nomenat aquest dimarts nou president de la companyia aèria Spanair. El contracte que assegura la compravenda de Spanair per un grup d'inversors catalans se signarà aquest dimarts, en què també es donarà a conèixer amb detall la composició final del capital social de la companyia, a més d'altres aspectes de la negociació que encara no estaven tancats. Es preveu que Spanair ampliarà el capital en 100 milions d'euros.

El projecte de Spanair és el fruit de l'esforç d'un conjunt d'empresaris catalans que, aglutinats al voltant d'Iniciatives Empresarials Aeronàutiques (IEASA), es van comprometre el 30 de gener a adquirir un 80,1% de la companyia, que pertanyia a Scandinavian Airlines (SAS), pel mòdic preu d'un euro.

Es preveu que Spanair procedirà a una ampliació de capital de 100 milions d'euros. Integren IEASA la societat Volcat 2009, que reunirà una quinzena d'empresaris que han aportat 20 milions d'euros a parts iguals i que posseiran un 20% de l'accionariat, la societat Catalana d'Iniciatives, participada en un 27% per la Generalitat i l'Ajuntament, que ha aportat 12 milions i té prop d'un 10%, i Turisme de Barcelona, amb un percentatge similar. Fira de Barcelona i altres empresaris turístics, com ara Ramon Bagó (Grup Serhs) i Joan Gaspart (Grup Husa), també entraran al capital de la companyia aèria.

Ferran Soriano, llicenciat en econòmiques i MBA per l'escola de negocis Esade, presideix en l'àmbit privat l'empresa Node, centrada en l'àrea d'innovació, i dirigeix un fons de capital risc especialitzat en la presa de control d'empreses industrials. Amb anterioritat havia estat vinculat a la consultora Diamond Cluster.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.