Economia

El preu de l'habitatge a Catalunya cau un 10,3% en un any, el doble que a l'Estat

L'índex de preus de l'habitatge va caure un 10,3% el 2008 a Catalunya, pràcticament el doble que la mitjana del mercat estatal, que es va situar en el 5,4%, segons dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística. Al quart trimestre de l'any passat, l'índex de preus de l'habitatge va baixar un 4,6%, mentre que al conjunt del mercat estatal va disminuir un 3,1%. Les baixades de l'índex interanual es van iniciar el primer trimestre del 2008, quan l'índex va marcar una disminució de l'un 1,2%, es van accentuar el segon semestre (-5,2%) i es van mantenir a la baixa el tercer (-8,3%).

L'IPH es va començar a mesurar el primer trimestre del 2007 (11,4% d'increment) i des d'aquella data ha anat experimentant una tendència a la baixa, tot i que durant el 2007 es va mantenir en valors positius, però cada vegada menors. La variació trimestral del quart trimestre del 2008 (-4,6%) és la més alta des que es mesura aquest índex.

Al conjunt del mercat estatal, la taxa de variació anual de l'IPH és del –5,4% en el quart trimestre del 2008, inferior en 2,4 punts a la registrada en el trimestre anterior. Per tipus d'habitatge, el de segona mà continua registrant taxes de variació anual negatives, passant del –8,6% al –10,7%. Per la seva banda, l'habitatge nou disminueix la seva taxa anual, encara que es manté en valors positius, i la situa en el quart trimestre en el 0,8% (2,9 punts menys que en el trimestre anterior).

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.