Economia

La delegació catalana a la Xina contacta amb 400 empreses interessades a invertir a Europa

La delegació catalana que ha participat en el World Economic Forum de Tianjin, a la Xina, ha fet contactes amb més de 400 empreses. La comissió, formada per representants del govern, l'Ajuntament de Barcelona, el 22@Barcelona, el CTecno, ACC10, el Biocat, la Xarxa de Parcs de Catalunya i algunes empreses i era una de les tres úniques missions europees que participaven al congrés. Els contactes que hi han fet amb empreses de la Xina i de països àrabs han permès fer un primer pas perquè inverteixin en projectes catalans, i d'altres estudien expansionar els seus negocis a Europa des de Barcelona o anar-hi a vendre els seus productes.

Tot i aquests contactes, el vicepresident del CTecno, Jordi Oliver Hernàndez-Nieto, ha explicat que "s'ha de seguir treballant durant els propers sis mesos" per consolidar les relacions amb les empreses, que estan principalment vinculades amb la biotecnologia, les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i les energies renovables. Oliver ha explicat que l'esdeveniment ha consolidat unes relacions que ja s'havien iniciat i això ha fet que s'hagin "obert moltes portes" entre el "club d'empresaris amb facturacions de més de 100 milions de dòlars i un gran potencial de creixement" que és el World Economic Forum.

Pel que fa a les inversions s'han començat a treballar amb els empresaris, el vicepresident d'ACC10 Carles Domènech, ha explicat que s'han trobat tant fons de capital risc de països emergents, com fons d'inversió de països occidentals com el Regne Unit o els EUA, que gestionen capital de països emergents. Ha dit que en aquests països hi ha molta "disponibilitat de capital" i estan buscant bones oportunitats d'inversió. Ha exposat que tot i que molts coneixien Catalunya i la seva activitat empresarial, no coneixien de la mateixa manera la recerca i del desenvolupament que fa Catalunya.

El conseller Huguet també anirà a la Xina
El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet també té previst viatjar a Hong Kong, Xangai i Pequín entre el 12 i el 19 d'octubre amb una delegació d'empresaris i investigadors. L'objectiu de la visita serà acompanyar empreses catalanes per ajudar-les a entendre el mercat xinès, captar l'interès d'empreses xineses per Catalunya, posicionar Catalunya com a destinació turística, visitar algunes universitats xineses per traçar lligams amb el món acadèmic català i lligar col·laboracions culturals.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç han organitzat una altra delegació amb trenta empresaris i l'alcalde, Jordi Hereu, que aniran a Xina per conèixer el país i tancar negocis.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”