Economia

El preus augmenten un 1% a l'abril i deixen la taxa interanual en el 0,4%

Barcelona manté a l'abril la mateixa taxa interanual del març, el 0,7%, Girona el -0,4%, Lleida el -0,1% i Tarragona queda amb una taxa interanual del 0%

Els preus s'han incrementat aquest abril l'1% en relació amb el març i deixen la taxa interanual en el 0,4%, la mateixa taxa registrada el març passat, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per demarcacions, Barcelona manté a l'abril la mateixa taxa interanual del març, el 0,7%, Girona el -0,4%, Lleida el -0,1% i Tarragona queda amb una taxa interanual del 0%.

A l'Estat espanyol els preus també s'han incrementat l'1% en relació amb el mes anterior i deixen la taxa interanual en el -0,2%, una dècima menys que la taxa interanual del març passat i per tant un índex que no s'havia registrat des del 1961 quan l'INE va començar a fer les sèries estadístiques d'evolució de preus.

La inflació subjacent, la que no té en compte els preus energètics ni els aliments frescos, ha fixat una taxa interanual de l'1,3%, la mateixa que el març passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.