Economia

Les rendes altes només suposen el 3,7% de l'IRPF i no tenen potència recaptatòria, segons els tècnics d'Hisenda

Aposten per restituir l'Impost sobre Patrimoni de les grans fortunes, eliminat pel govern espanyol perquè considerava que gravava les rendes mitjanes

Pujar els impostos a les rendes més altes, com té la intenció de fer el govern espanyol, no serà la solució a l'augment del dèficit, segons un informe dels tècnics del ministeri d'Hisenda (Gestha).

Les rendes altes, és a dir, les que declaren que guanyen més de 600.000 euros anuals nets, aporten només el 3,7% de la recaptació de l'Estat en concepte d'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). Pujar els impostos a aquest grup de població tindria "escassos efectes" en quant a la recaptació, consideren els tècnics d'Hisenda.

Aquest cos creu que s'hauria de restituir l'Impost sobre Patrimoni de les grans fortunes, eliminat pel govern espanyol perquè considerava que gravava les rendes mitjanes, abans que imposar una major pressió fiscal en l'IRPF als contribuents amb més ingressos, és a dir, gravar a qui té molt més i no a qui declara guanyar més.

Segons els càlculs del Gestha, les 35.000 persones susceptibles de tributar per aquest impost podrien aportar aproximadament 1.000 milions d'euros a les arques públiques.

Una altra via per augmentar la recaptació sense pujar impostos, segons els tècnics d'Hisenda, seria lluitar contra el frau fiscal i reduir a la meitat l'economia submergida, que en el cas de l'Estat espanyol és el doble que a Europa, fins a situar-la entre el 10 i el 12%. El Gestha veu imprescindible també introduir la fiscalitat mediambiental, creant impostos a les empreses que contaminin i deduccions a les que siguin més ecològiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.