Economia

El 10% de la llet produïda a Catalunya es destina a la fabricació de formatges artesans

ZONA METROPOLITANA

Catalunya destina el 10% del total de la producció de la llet a fabricar formatges artesans en el conjunt del territori català, segons ha manifestat, Oriol Urgell, autor del llibre 'Els formatges de Catalunya', que s'ha presentat aquest dijous en el marc del Saló Internacional d'Alimentària.

Urgell creu que els últims anys s'ha incrementat el nombre d'empreses dedicades a la fabricació de formatges artesans i concretament el 2007 se'n van crear una quinzena més, cosa que deixa un cens aproximat a tot Catalunya de 130 empreses. Per Urgell, aquest increment de l'activitat empresarial és la resposta del ramader a un preu de la llet cada cop més barat i a la necessitat de crear valor afegit en la cadena de producció, cosa que s'aconsegueix elaborant formatges.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.