Economia

El Banc d'Anglaterra manté els tipus en el mínim històric del 0,5%

La institució que presideix Mervyn King augura que la contracció de l'economia britànica es podria situar el 2009 entre un 4% i un 4,5%

El comitè de política monetària del Banc d'Anglaterra (BOE) ha decidit aquest dijous mantenir els tipus d'interès estables al 0,5%, el nivell més baix en la història de la institució, així com seguir amb el seu programa de compres d'actius per import de fins a 125.000 milions de lliures esterlines.

D'aquesta manera, la institució presidida per Mervyn King manté per tercer mes consecutiu els tipus.

Les últimes previsions del Banc d'Anglaterra auguren que la contracció de l'economia britànica es podria situar el 2009 entre un 4% i un 4,5%, un pronòstic més pessimista que les estimacions fetes pel Tresor britànic, que preveu una contracció del 3,5% el 2009 per després repuntar a un 1,25% el 2010, mentre que el Fons Monetari Internacional (FMI) ha anticipat que el PIB britànic recularà un 4,1% aquest any i un 0,4% el que ve.

De fet, l'economia britànica es va contreure en els primers tres mesos de l'any un 1,9% en comparació amb el trimestre anterior i el producte interior brut (PIB) va resultar un 4,1% inferior al mateix període del 2008.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.