Economia

El PP a València diu que ZP ha “jugat” amb els valencians

Divendres es va donar per fet que el cementiri nuclear es faria a Zarra, al País Valencià. Segons el portaveu del PP a les Corts Valencianes, Rafael Blasco, el govern espanyol a primera hora va comunicar al Consell “la decisió d'instal·lar el cementiri nuclear a Zarra”. Després del Consell de Ministres, però, la vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, va afirmar que no s'havia pres cap decisió, tot i que el municipi ho tenia ben clar. Ahir tot l'enrenou va generar reaccions de grups polítics i institucions valencianes. El PP a València, que no s'havia mostrat obertament contrari al cementiri nuclear fins ara, va acusar Zapatero i De la Vega de “jugar amb els valencians” i d'haver trobat “una oposició frontal dels ciutadans i del Consell”.

Blasco va afirmar que les Corts Valencianes “ja van ser clares el 2006 quan van aprovar una iniciativa en què es refusava qualsevol instal·lació d'aquestes característiques”. Els Verds-Esquerra Ecologista del País Valencià, van instar la societat a manifestar-se en contra del magatzem temporal centralitzat (MTC), i van acusar el Consell d'haver estat el govern autonòmic que “menys s'ha oposat al projecte”. Carles Arnal, el seu portaveu, va qualificar de “sorprenent” l'oposició que el govern valencià “pretén mostrar ara, tan tard, després d'haver callat durant tant de temps”. Arnal va afirmar que “tenim ara el que el PP ha volgut que tinguem”.

El grup parlamentari Compromís, per la seva banda, va qualificar d'“hipòcrita” la postura del Consell, “no mostrant durant tot el procés cap impediment i oposant-s'hi quan gairebé és un fet”. Igual que Els Verds, Compromís també va cridar a la mobilització ciutadana per oposar-se al cementiri nuclear a Zarra. Finalment, la secretaria general del PSPV, Carmen Martínez, es va declarar “en contra” de la instal·lació de l'MTC a Zarra “des del primer dia, a diferència del que ha fet Camps, que encara no ha obert boca”. Martínez afegia que resulta “curiós” qui ha de comunicar l'oposició del Consell. El primer que ho va fer va ser Juan Cotino, conseller de Medi Ambient, que “tampoc no s'havia manifestat sobre l'assumpte”. La socialista recorda que la família de Cotino “sembla que és la propietària dels terrenys de la zona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona
economia

Gairebé trenta milions d’euros per millorar la sostenibilitat i la digitalització de la indústria

Barcelona
economia

La família Grífols i el fons Brookfield estudien una opa pel 100% de la multinacional

barcelona
ECONOMIA

El Bages assoleix màxims històrics de reputació turística en línia

Manresa