Economia

ECONOMIA

Cemex incrementarà l'ús de combustibles alternatius fins al 55%

La fàbrica de ciment d'Alcanar té actualment els tres forns operatius i augmentarà enguany en 120.000 tones la producció de ciment

La fàbrica de ciment d'Alcanar, Cemex, incrementarà l'ús de combustibles alternatius fins al 55% en els pròxims quatre anys, amb l'objectiu de reduir les emissions de CO2 i acostar-se als nivells de substitució de les indústries europees, que actualment ja arriben al 80% d'ús de combustibles sostenibles, com són les restes de poda agrícola o els residus sòlids urbans. Actualment, el percentatge de substitució de combustibles fòssils es limita al 26% i Cemex té permís per utilitzar fins a 50.000 tones anuals de biomassa vegetal. Un permís que s'acaba d'ampliar fins a 120.000 tones, a les quals se n'afegeixen 160.000 tones d'Enerfuel, un combustible derivat dels residus sòlids urbans. Aquest increment és possible després de la renovació de l'autorització ambiental integrada del Departament de Medi Ambient i que tindrà validesa durant vuit anys. “L'autorització inclou una revisió del medi i de les característiques tècniques de la planta”, va explicar el director de Cemex a Alcanar, Francisco Iniesta. La fàbrica de ciment ha fet una inversió de gairebé 2 milions d'euros els darrers mesos per adaptar les seues instal·lacions a l'ús dels nous combustibles i està previst que el març del 2011 entre en funcionament un filtre d'última generació que li permetrà reduir les emissions de partícules a menys de la meitat. Un filtre que suposarà una inversió de 4 milions d'euros i la contractació de 25 treballadors.

Tot i que el sector de la construcció continua en crisi, Cemex té operatius els tres forns d'Alcanar (l'any passat en va tancar un) i preveu incrementar un 18% la producció respecte de l'any passat. Així la fàbrica produirà 1,3 milions de tones de ciment i 1,4 milions de tones de clínquer.

LA XIFRA

6
milions d'euros
invertirà Cemex a Alcanar per adaptar-se a l'ús de nous combustibles i reduir les emissions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.