Economia

Zapatero no té data per decidir on situa l'MTC

El govern de l'Estat no té intenció de tractar immediatament l'emplaçament del magatzem temporal centralitzat (MTC), després que ara fa una setmana va paralitzar la decisió del Ministeri d'Indústria d'adjudicar-lo a la població valenciana de Zarra a partir d'un informe en què Ascó quedava com la segona millor opció.

Proximitat del 28-N

La batussa entre el ministre Miguel Sebastián i una part dels membres del gabinet de Zapatero, que consideraven que s'havia precipitat en l'elecció, va aturar l'emplaçament a Zarra, i va obrir les portes a l'adjudicació al municipi català. De fet, l'únic inconvenient que hi troben és la proximitat de les eleccions del 28-N, però superada aquesta data fonts de La Moncloa afirmen que bona part dels obstacles actuals desapareixeran.

En tot cas, l'enuig de Sebastián per no haver-se designat ja Zarra i l'hermetisme amb què actua la vicepresidenta primera de l'executiu espanyol, María Teresa Fernández, insistint que no hi ha data per decidir-ho fan pensar que l'estratègia és ajornar-ho fins passat el 28-N, i amb aquest horitzó Ascó recupera totes les possibilitats per ser la seu de l'MTC. Altres fonts, però, van deixar entreveure que Zapatero, que és qui tindrà l'última paraula, ho voldrà resoldre abans de dues o tres setmanes per no interferir en la campanya catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.