Economia

Les patronals tarragonines temen l'acció avui dels piquets

Denuncien que bloquejaran els accessos als grans polígons industrials i atemoriran el petit comerç, mentre asseguren que el 85% de les empreses de la demarcació en sortiran perjudicades

Els màxims dirigents de les patronals tarragonines Cepta, Josep Antoni Belmonte, i Pimec, Joaquim Sendra, van carregar ahir contra la vaga general prevista avui, que creuen “poc encertada, innecessària i inoportuna”. “És un despropòsit en la situació actual, més val fixar els esforços en altres interessos”, indicava Belmonte, que critica que els sindicats passessin “de puntetes” els darrers anys a mesures del govern estatal “poc encertades per a la trajectòria empresarial” o a les prejubilacions massives als 50 anys practicades per moltes entitats bancàries. La Cepta recordava que “el 85% de les empreses de la demarcació són de menys de 10 treballadors o autònoms”, i aquests són segons ella els que resultaran més perjudicats per la convocatòria d'avui.

“No té cap raó de ser, perquè a més no canviarà en res la reforma laboral”, apuntava també Sendra, que creu que “els sindicats espanyols han quedat ancorats en el passat”. La Pimec assegura que les denúncies sindicals de suposades coaccions d'empreses no són més que una cortina de fum per “despistar” l'opinió pública de l'acció d'uns piquets “la funció dels quals és obligar la gent a fer vaga”. “Encara algú pensa, en plena era d'internet, que la seva labor és informativa?”, acusava Sendra. En aquest sentit, Belmonte va denunciar que aquest matí hi ha previstos piquets per bloquejar els accessos d'entrada i sortida als grans polígons industrials tarragonins -on els sindicats auguren un 100% de seguiment en la vaga-, com els de Riuclar o Constantí, fet que fa preveure una especial afectació en el sector del transport. Belmonte, a més, tem que “pararà qui tingui por de les represàlies”, en al·lusió especialment al petit comerç de les grans ciutats.

Ni un ni altre dirigent, això sí, van aventurar possibles estimacions de seguiment de la vaga ni de pèrdues que pugui provocar al teixit econòmic, que de fet creuen que no es coneixeran de debò fins d'aquí a uns dies. Sendra va revelar, de fet, que s'han rebut consultes de molts treballadors disposats a fer vaga per evitar represàlies, però que volien treballar dissabte a canvi per no perdre la part proporcional de sou, si bé la patronal ha desaconsellat aquesta pràctica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.