Economia

Els piquets bloquegen els accessos a la Terminal 2 de l'aeroport del Prat

L'altre punt de tensió a l'aeroport barceloní s'ha produït a la graella de taxis de la Terminal 1

Una cinquantena de vols cancel·lats a l'aeroport de Girona

Un piquet informatiu impedeix l'accés des de primera hora del matí a la terminal 2 de l'aeroport del Prat.

Un dels sindicalistes que forma la barrera ha explicat que “la nostra intenció és dificultar el funcionament de la terminal impedint l'accés dels usuaris a la terminal”.

L'altre punt de tensió a l'aeroport del Prat es troba a la graella de taxis de la Terminal 1, pràcticament deserta aquest matí.

Un grup de piquets informatius ha ocupat la graella de taxis després que la direcció de l'aeroport requerís la presència de taxis a la zona, en la que un centenar de passatgers esperaven un cotxe.

Els piquets han fet sonar xiulets, han estès una pancarta en la qual es cridava a la vaga general i s'han enfrontat amb els taxistes que pretenien recollir a passatgers.

Els sindicalistes també han recorregut la zona de sortides de la Terminal 1 i han instat als comerciants a baixar la persiana.

Una vegada desplaçat el piquet les botigues de l'aeroport han tornat a obrir amb normalitat.

L'operativitat de l'aeroport compleix l'horari previst encara que alguns vols registren retards puntuals.

Durant el dia d'avui està previst que operin el 10% dels vols que comuniquen amb altres aeroports espanyols, el 50% que comuniquen a les Balears, el 20% dels internacionals i el 40% dels internacionals que van a països que no pertanyen a la Unió Europea.

Segons fonts d'Aena, entre les 0.00 hores i les 7 hores d'avui no havia programats serveis mínims encara que les companyies han operat 3 vols nacionals i 9 internacionals.

A Girona es cancel·len una cinquantena de vols

La vaga general s'ha fet notar a l'aeroport de Girona amb la cancel·lació d'una cinquantena de vols. La direcció de l'aerolínia de baix cost Ryanair ha decidit cancel·lar gran part de les operacions perquè assegura que el govern espanyol “ha fracassat” a l'hora d'assegurar serveis mínims.

Això ha provocat que aquest dimecres al matí molts passatgers fessin cua als taulells de reclamacions per canviar el vol per un altre dia o buscar un sistema alternatiu per viatjar. Alguns d'ells, com la Valeria Corona, no té un nou vol fins divendres al migdia i haurà de passar dos dies més a Catalunya.

En total, Ryanair ha cancel·lat vint-i-cinc vols amb sortida des de Girona i vint-i-cinc més que havien d'arribar a l'aeroport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.