Economia

RUBÍ

Uns 800 manifestants es fan sentir per la vaga

Els comerços van haver de tancar al seu pas, en el trajecte des de l'estació fins a l'ajuntament

Unes 800 persones es van concentrar ahir a la Plaça de Pere Aguilera de Rubí, davant de l'ajuntament, per mostrar la seva disconformitat envers la reforma laboral impulsada pel govern estatal. “Fa vuit anys hi havia menys de la meitat de persones”, va dir el portaveu de la coordinadora de Rubí per la vaga general, Martín Pretel, que va qualificar com un “èxit” totes les accions programades. Abans, havien iniciat una manifestació que els va portar pels principals carrers del centre, en un trajecte que va començar a l'estació d'FGC i que els va portar fins al mercat municipal. Bona part de les parades estaven tancades i, les poques que romanien obertes, van tancar temporalment mentre va durar la presència dels piquets informatius.

Als carrers de la ciutat, la gran majoria dels establiments va decidir no secundar la vaga, per bé que també abaixava les persianes a mesura que s'acostaven els manifestants. En aquest sentit, va destacar la tasca informativa de la policia local. Algunes botigues, però, van optar per romandre obertes, cosa que els va suposar el reprovament massiu dels piquets i els seus acompanyants. “Jo no estic en absolut en contra de la vaga, però també crec que no era el moment ni estic d'acord amb què la convocatòria es fes amb tres mesos d'antelació. El què més em molesta és que m'hagin coaccionat per tancar, quan d'altres botigues han obert als cinc minuts que ells haguessin passat”, va destacar Enric Pallarès, del Racó del Llibre, que va rebre crits que convidaven al boicot del seu negoci.

“Vergonya em faria, treballar en aquest dia”, era una de les consignes més repetides pels manifestants, que al mercat també van ser molt explícits sobre la necessitat de solidaritat entre la classe treballadora: “Si nosaltres no cobrem, nosaltres no veneu”. En cap moment es va haver de lamentar cap incident violent, més enllà d'alguna pintada en alguns negocis, com ara els bancs, que en cap moment no van fer cap intenció de tancar. La concentració es va reprendre a les 16.30 h amb l'objectiu d'organitzar una comitiva per viatjar fins al Passeig de Gràcia de Barcelona.

Als polígons industrials, l'activitat va ser més aviat escassa, en gran part pel tancament de les empreses més importants, Braun, Ficosa i Continental. Sí que algun dels treballadors que van decidir anar al seu lloc de feina ho va fer més tard del què és habitual, ateses les accions dels piquets informatius, però finalment va poder passar després de la mediació de la policia local, el centenar d'efectius de la qual formava part del paquet de serveis mínims.

En total, a l'Ajuntament, van optar per fer vaga 167 persones, el què significa un 24,8 % de la plantilla. En la recent aturada dels funcionaris, el seguiment havia estat entre un 52 i un 55%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.