Economia

TERRES DE L'EBRE

Reclamen un altre fons d'industrialització

La Generalitat reclamarà a l'Estat un segon fons d'industrialització per a les Terres de l'Ebre, amb una dotació econòmica de 10 milions d'euros pel 2011. Així ho va acordar ahir la comissió d'industrialització de l'Ebre, creada a partir del tancament de la multinacional Lear, que ja ha decidit quins són els projectes que es finançarien amb aquests recursos. De fet, bona part de les actuacions serviran per complementar les que es desenvoluparan amb el fons d'industrialització d'enguany, que encara ha de rebre el vistiplau del Consell de Ministres. Una aprovació que, segons el delegat del govern a l'Ebre, Lluís Salvadó, és imminent. “La setmana que ve farem una reunió amb els ajuntaments per avançar en la redacció dels convenis i escurçar els terminis”, va dir Salvadó. La meitat del fons d'industrialització es destinarà a dotar d'aigua i gas el polígon Catalunya Sud.

Logis Ebre

Pel que fa al principal projecte que la comissió d'Industrialització vol tirar endavant amb una segona fase d'ajuts del Ministeri d'Indústria, es tracta de la plataforma logística Logis Ebre. Així, es reclama una partida de 3,3 milions a adquirir els terrenys, que ocupen 100 hectàrees al costat del Catalunya Sud i on es preveu la construcció d'una estació ferroviària de 1.100 metres quadrats. La comissió d'industrialització també proposa destinar 2 milions a completar el subministrament d'aigua i gas al polígon Catalunya Sud, 1 milió al centre de promoció econòmica d'Ulldecona i mig milió al centre de difusió tecnològica del moble, entre altres projectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.