Economia

COMERÇ

Recorren contra la declaració de municipi turístic de la Sénia

La Federació de Comerciants del Moble de Catalunya ha presentat un recurs d'alçada a la direcció general de Comerç perquè consideren que atempta contra els seus interessos

La decisió dels botiguers de mobles de la Sénia de tornar a obrir els festius ha obert una altra guerra entre aquests comerciants i els de la resta del país. Així, la Federació de Comerciants del Moble de Catalunya ha presentat un recurs d'alçada a la direcció general de Comerç contra la decisió de declarar la Sénia municipi turístic, fet que permet que els establiments comercials obrin els diumenges i festius, a excepció de quatre dies a l'any (l'1 de gener, l'1 de maig, l'11 de setembre i el 25 de desembre). La federació considera que la declaració s'ha impulsat per un interès comercial en lloc de turístic. “L'Ajuntament de la Sénia intenta utilitzar la figura jurídica de declaració turística del municipi perquè els comerços de mobles puguin obrir els diumenges”, va manifestar el secretari de la Federació de Comerciants del Moble de Catalunya, Benet Boix, en declaracions a Catalunya Ràdio. Així, els comerciants de mobles de la resta del país consideren que l'obertura dels establiments de la Sénia els diumenges atempta contra els seus interessos. De fet, els moblistes seniencs ja es van enfrontar a final de la dècada dels noranta contra la Federació de Comerciants del Moble de Catalunya, que va denunciar que les botigues del Montsià obrien els festius de manera irregular, fins que el 1998 els botiguers van decidir tancar per evitar les sancions de la direcció general de Comerç. Ara, però, amb la declaració de municipi turístic, els comerciants del sector del moble poden tornar a obrir, i la trentena d'establiments de la Federació de Comerciants del Moble de la Sénia ha decidit fer-ho a partir del diumenge 7 de novembre.

LA XIFRA

30
botigues
formen la Federació de Comerciants del Moble de la Sénia i han decidit obrir els diumenges


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.