Economia

la sénia

Munten una fira per exhibir l'artesania de la fusta

Una trentena d'expositors participen en la segona edició de la Fira d'Artesania de la Fusta i el Moble de la Sénia

Amb l'objectiu de dinamitzar l'activitat dels artesans del municipi, la Sénia celebra aquest cap de setmana la segona edició de la fira d'artesania de la fusta i el moble. Tal com va explicar ahir al matí l'alcalde de la vila, Víctor Pla, l'objectiu de la fira és “dinamitzar un sector que ha estat amagat durant molt temps”. Pla va reconèixer que la indústria del moble va eclipsar anys enrere el vessant artesanal de la fusta, “però ara que la indústria viu uns moments complicats volem centrar esforços en l'artesania, que és on es troba l'origen de la indústria del moble”.

De fet, enguany s'ha donat un fort impuls a la fira, i això ha provocat que s'hagi triplicat el nombre d'expositors respecte a la primera edició. “No volem que la tradició artesana de la fusta es perdi”, va dir la regidora d'Indústria, Maria Pilar Ballester. Segons la regidora, a banda de la fira també s'han impartit diversos cursos per artesans i altres d'iniciació al disseny del producte, dels quals també hi ha mostres a la fira. “Es tracta d'oferir productes tradicionals amb un disseny actual”, va apuntar Ballester. A més, la regidora va explicar que la fira també vol ser una activitat més de promoció turística “en què es doni a conèixer al mateix temps la realitat industrial i artesanal del municipi, perquè tot està lligat”.

Els artesans que participen en la fira, que enguany se celebra al poliesportiu municipal de la Sénia, es van mostrar molt satisfets per la iniciativa. “Esperem que la fira es consolidi i continuï durant molts anys”, va comentar Manuel Serra, artesà de la Sénia. Serra també va recordar que els artesans de la fusta treballen per oferir dissenys nous i innovar: “No ens hem de quedar fent el que s'ha fet sempre, sinó que hem de fer productes artesans però amb sortida al mercat”.

LA FRASE

Hem de dinamitzar un sector amagat però que té una gran importància artística i econòmica
Víctor Pla
alcalde de la Sénia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.