Economia

montgat

Ceràmica Montgatina enceta el procés de liquidació

L'empresa de 140 treballadors no ha pogut fer front als deutes però continua en actiu i servint les comandes

La direcció apunta la possibilitat de crear una societat anònima laboral per salvar el negoci

La facturació dels productes de gamma alta ha crescut un 20%

L'empresa Ceràmica Industrial Montgatina, dedicada al disseny i fabricació de peces de porcellana per al sector de l'hostaleria, ha encetat aquesta setmana el procés de liquidació després que no ha pogut fer front al conveni que fixava els terminis de pagament dels deutes del concurs de creditors que va presentar ara fa dos anys. Tot i això, l'empresa continua treballant amb normalitat per servir les comandes que té. Els treballadors, una plantilla de 140 persones, asseguren que estan al corrent del pagament dels seus sous, tot i que es mostren preocupats per la incertesa de la situació.

Des de la gerència de la companyia, fundada l'any 1935 i que compleix 75 anys el mes vinent, s'apunta a la creació d'una societat anònima laboral participada per part dels treballadors actuals com a fórmula per salvar una part del negoci més rendible, la de productes destinats a l'alta gastronomia. Es dóna el cas que aquesta branca del negoci ha vist créixer la facturació en un 20% durant aquest any, tal com explica Elisenda Casanovas, gerent de l'empresa. “La nostra voluntat és treballar perquè l'empresa pugui tenir continuïtat”, assegura Casanovas, que manté que amb una estructura “adaptada a les necessitats del moment” el negoci pot ser perfectament viable.

Ceràmica Industrial Montgatina ha intentat fer front a la crisi i a la competència del mercat asiàtic amb una reducció de la plantilla a través de la rescissió de contractes temporals i a l'aplicació l'any passat d'un expedient de regulació d'ocupació que va fer que es passés de 230 treballadors als 140 actuals.

El president del comitè d'empresa i delegat sindical de la UGT, Juan Carlos Izquierdo, creu que no hi ha lloc per a l'optimisme i qualifica la situació de “molt complicada”. “Tenim constància que els nostres llocs de treball perillen, però encara no hem començat les negociacions amb l'empresa”, explica Izquierdo. Integrants del comitè d'empresa van dur a terme una reunió ahir amb els administradors concursals i avui tenen previst tornar-ho a fer per treure'n l'entrellat. “De moment continuem treballant i ens han dit que aquest mes hi ha més feina”, assegura el president del comitè d'empresa.

Sobre la possibilitat de crear una societat anònima laboral amb els treballadors que optin per capitalitzar les indemnitzacions que d'acomiadament i es facin accionistes, Izquierdo no s'ha volgut pronunciar: “Tota la informació que tenim fins ara està en mans dels advocats de CCOO i UGT, que l'estan estudiant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.