Economia

El Bloc de Gandia aplaudeix la constitució del consorci per l'ocupació

Els econacionalistes recorden que es va anunciar la constitució del Consorci fa un any i nou mesos, però no obstant això, l'atur continua sent la major preocupació de la ciutadania, tant per als qui es troben en situació de desocupació com per a la resta.

Des del Bloc s'ha insistit reiteradament que la lluita contra l'atur ha de ser l'eix principal de les polítiques de totes les administracions i també la local.

Per als econacionalistes, a Gandia, ja són 7.746 els aturats i aturades i amb aquesta xifra “s'hagueren omplert amb ells 6 creuers”. Des de fa temps, la tendència és francament preocupant. Però el mes de setembre ha estat particularment punyent: mentre que a l'estat espanyol l'augment de l'atur en referència al mes d'agost ha estat de l'1,2% i al País Valencià de l'1,1, a Gandia ha representat un 5,2%.

El govern municipal de Gandia va rebutjar en gener del 2009, una proposta del grup municipal del Bloc-Verds per tornar a constituir el Consell Econòmic i Social, un espai on s'hi aplegaren els responsables polítics i els distints agents econòmics i socials. L'excusa fou la creació d'un Consorci Comarcal per l'Ocupació, en el marc dels pactes territorials.

Eixe Consorci Comarcal s'acaba de constituir divendres 22 d'octubre de 2010, tot i que fou aprovat per l'Ajuntament de Gandia en juny de 2009 i els seus estatuts aprovats definitivament en març de 2010 i els representants dels distints grups polítics designats en el plenari d'abril. És a dir que des que es va anunciar la constitució del Consorci han passat un any i nou mesos.

No obstant això, des del Bloc, i atesa la gravetat de la situació, “saludem la constitució definitiva del Consorci però li tornem a exigir la màxima prioritat i celeritat en els seus treballs”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Es plantegen augmentar els ramats pel farratge acumulat

ventalló
ECONOMIA

La 70a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida s’apropa als 300 expositors

Lleida
economia

La Xina endarrereix l’edat de jubilació per primer cop des del 1978

barcelona
economia

Un 50% dels participants en els plans d’ocupació, troben feina en sis mesos

Barcelona

El Grup Refrica-Fritecno s’expandeix amb la compra de Frinco

FORNELLS DE LA SELVA
estats units

Els treballadors de Boeing als EUA van a la vaga, la primera en setze anys

barcelona
economia

L’economia catalana creix un 3 % gràcies a la demanda interna

barcelona
economia

El BCE abaixa els tipus un 0,25% per segona vegada aquest any

barcelona

La tercera edició de la iniciativa «Beu-te el museu» uneix dotze cellers i dotze museus

girona