Economia

UGT anuncia noves mobilitzacions a Catalunya contra de la reforma laboral

El sindicat tornarà a sortir al carrer durant el desembre perquè el govern espanyol “havia de rectificar i no ho ha fet”

Les protestes es faran conjuntament amb la Confederació Europea de Sindicats

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha donat a conèixer aquest dilluns que el sindicat iniciarà noves mobilitzacions el mes de desembre en contra de la reforma laboral i del sistema de pensions, tot i que encara manca concretar les dates i les modalitats dels actes. Segons ha manifestat Álvarez, després de la vaga general del 29 de setembre el govern espanyol “no ha rectificat i ho ha de fer”.

El líder sindical ha advertit que les noves mesures adoptades tant a l'Estat espanyol com a d'altres països com França són una “onada retalladora de drets que comportarà més misèria i atur”. Així, les mobilitzacions previstes per al desembre es faran amb la Confederació Europea de Sindicats.

Álvarez ha recordat que el sindicat està estudiant presentar un recurs contra la reforma laboral i ha declarat que també treballarà per “donar suport i una resposta jurídica i sindical” als treballadors que siguin acomiadats perquè la seva empresa apliqui els nous preceptes de la reforma laboral. “La magistratura, que té el deure d'exercir i aplicar la llei, ha de saber que hi ha una majoria del poble, com es va demostrar el 29 de setembre, que rebutja de manera clara l'aplicació d'aquestes noves modalitats d'acomiadament”, ha dit.

Álvarez també ha expressat la “preocupació” del sindicat per la reforma del sistema de pensions, ja que el govern espanyol “ha traslladat a la comissió del Pacte de Toledo un seguit de qüestions que van en la direcció contrària a les necessitats del sistema”. El secretari general ha subratllat que l'estat espanyol “gasta poc en pensions, només un 8,8% del PIB”, mentre que països com Alemanya o França freguen el 14%. Per tant, ha afegit, “no estem en la necessitat d'abordar una reforma d'aquestes característiques, no només amb relació a l'ampliació dels anys per poder jubilar-se sinó també per fer el càlcul de les pensions, que és una agressió potser més gran”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.