La contra
Pacte en temps de crisi
Tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament de Cabrera fan front comú per establir accions i estratègies perquè el municipi pugui plantar cara i sortir de la crisi
A grans mals grans remeis, diu la dita. Doncs bé, sembla que a Cabrera de Mar estan aplicant aquest refrany. I és que tots els partits polítics amb representació al consistori estan sumant esforços per fer front a un gran mal de la societat dels nostres dies: la crisi econòmica.
Amb el nom de Pacte per Superar la Crisi es va crear un òrgan format per catorze membres que –a banda de representants dels partits– aglutina ciutadans que, a títol personal i voluntari, van ser escollits per les seves competències i la seva disponibilitat per formar part dels grups de treball que participen en el desenvolupament dels objectius del pla. Així, empresaris, tècnics superiors, funcionaris qualificats, un bon conjunt de persones preparades i amb una gran experiència professional i humana, i sobretot bona voluntat i paciència, seran els encarregats de mirar de dotar el seu municipi de les eines i accions per poder superar el delicat moment econòmic.
Després de les primeres reunions de l'òrgan, ja es van establir objectius, i un dels primers va ser la divisió dels membres en tres comissions: la d'empreses, la de persones i la d'institucions. La primera se centrarà en la relació amb les empreses del municipi per conèixer les seves necessitats, aportar informació i facilitar assessoraments puntuals; la centralització de demandes d'ocupació, i l'oferiment de cursos de formació, entre altres coses. La comissió de persones tindrà la finalitat de contactar amb els desocupats i crear una base de dades amb la informació recollida, contactar amb les empreses per lligar necessitats i cursos de formació, i coordinar esforços amb els Serveis Socials. Finalment, la darrera comissió contactarà amb les diferents institucions més properes, com ara el Consell Comarcal, ajuntaments veïns, el Tecnocampus i també la Diputació de Barcelona i la Generalitat, per recollir experiències, obtenir informació i aconseguir recursos que facilitin els objectius establerts. D'altra banda, el regidor d'Hisenda i Promoció Econòmica, Carles Munné (Gent per Cabrera), va ser escollit coordinador general de l'òrgan.
La creació d'aquest òrgan, però, va venir arran de la proposta en aquest sentit que va fer un dels grups de l'oposició al consistori cabrerenc: ERC. El seu portaveu, Carles Rocabert, es va mostrar “satisfet” per haver pogut assolir un front comú de totes les forces polítiques “en un tema tan delicat com és la crisi econòmica”. El regidor republicà també va recordar que un dels requeriments del pacte és demanar una partida pressupostària de cara al pròxim any per tirar endavant els objectius marcats. En aquest sentit, cercar actius econòmics en clau local i potenciar-los també serà una de les fites d'aquest òrgan cabrerenc.