Economia

La sinistralitat laboral baixa a la meitat en deu anys

El nombre d'accidents de treball cau a 108.354 en l'últim any

La consellera de Treball destaca que la prevenció s'està imposant a les empreses catalanes

La consellera de Treball, Mar Serna, va presentar ahir un estudi sobre sinistralitat laboral per reivindicar l'acció del govern en matèria de prevenció de riscos laborals. Els accidents s'han reduït a la meitat en deu anys i la mateixa consellera ha fet enviar l'estudi al president de CiU, Artur Mas, arran d'una polèmica amb la federació nacionalista, que promet una reducció similar en el seu programa electoral.

Des del 2001 fins al 2010, el nombre d'accidents de treball a Catalunya han baixat de 188.900 a 108.354, un 42,6%. Però el que mostra realment l'evolució de l'accidentalitat és l'índex d'incidència, que indica els accidents per cada 100.000 treballadors en actiu, i que ha caigut de 8.229 a 4.220, un 48,7% menys. Com que l'any 2010 no ha acabat, per poder publicar l'estudi en aquesta legislatura, el govern ha agafat les dades entre l'octubre del 2009 i el setembre del 2010 com les dades de l'últim any. En relació amb els accidents mortals, que havien pujat el 2009 fins als 107, han baixat fins als 65 el 2010. El 2001 van morir 155 treballadors. L'índex d'incidència en els sinistres amb resultat de mort ha caigut del 6,8 del 2001 al 2,5.

En aquestes dades no s'inclou la mort dilluns de la caixera de la sucursal bancària de Cambrils ni el treballador de 32 anys mort ahir a Pont de Suert en caure d'una teulada. La consellera va lamentar totes dues morts i va instar el sector financer a tenir en compte els atracaments com a risc laboral. Tot i això, va recordar que la majoria d'accidents mortals, set de cada deu, són per causes no traumàtiques –com per exemple infarts i vessaments cerebrals– o de trànsit.

Serna va destacar que “cada dia més empreses pensen que la prevenció ha de ser un eix clau en el dia a dia” i va subratllar que en aquesta legislatura s'ha reduït la sinistralitat un 29%, nou punts per sobre de l'objectiu. Per sectors, el de la construcció és el que més ha reduït els accidents de treball, però encara està per sobre de la mitjana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida