Economia

Les xarxes antipedra protegeixen la poma dels cops de sol

Les xarxes antipedra donen més protecció per als cops de sol en les pomes i en canvi provoquen “una lleugera variació en el contingut de sucres i un increment de l'acidesa”. Aquesta va ser una de les conclusions de l'estudi que ha fet l'IRTA de l'Estació Experimental Agrícola Mas Badia i que va donar a conèixer en el decurs de la jornada tècnica fructícola de tardor, a la qual van assistir un centenar de persones.

La jornada d'ahir es va centrar en les pomes fuji i pink lady, “dues varietats que s'han implantat a les comarques gironines i que presenten alguns problemes agronòmics”.

Es va abordar l'actualitat en els itineraris de producció d'aquestes dues varietats i es van donar els resultats dels estudis sobre el color de la fruita i la cosmètica i l'aclarida tant manual com mecànica, entre d'altres. Hi van participar diversos tècnics de Lleida i de la Tallada a més de Michele Mariani, d'Alimenta SRL (Itàlia), i Vicente Mathieu, de CTIFL (França).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.