Economia

Torrent augmenta la seua capacitat econòmica

Un estudi de La Caixa el fa passar d'un any per a un altre de 84 a 95 punts quan a potencial econòmic

L'Anuari Econòmic de La Caixa, atorga un creixement d'11 punts a la vila de Torrent, pel que respecta a l'índex d'activitat econòmica entre el 2009 i el 2010.

Aquesta novetat, ha estat propiciada per l'ampliació del polígon industrial del Mas del Jutge, el desenvolupament d'un nou parc industrial a la zona de l'Alter i l'anunci de l'obertura d'un limitat campus universitari.

Segons s'hi veu a l'esmentat estudi, per a l'impuls, també ha tingut a veure la bona pràctica mediambiental per a les empreses i les indústries. No es menysprea tampoc el potencial turístic xifrat bàsicament en la potenciació de la Setmana Santa torrentina, declarada d'interés turístic autonòmic o la recuperació del centre històric.

No desacreditem l'estudi

Pere Rossell

Sense ànim de desacreditar un estudi tan ben perfilat com és el d'aquesta institució econòmica i financera, tan sols s'han de fer algunes puntualitzacions que, segurament ajudaran a situar en la seua justa mesura la realitat torrentina.

Efectivament, l'augment de sol industrial pot ser motiu de creixement, però no es té en compte el grapat d'empreses i indústries obligades a tancar degut a la fallida feta a causa de la situació econòmica. L'hostaleria també té un punt negre en el tancament de l'únic hotel existent a la vila, una empresa senyera situada al bell mig d'El Vedat.

Quan al turisme, la Setmana santa Torrentina no concita més interés que la d'Alzira, Gandia o Sagunt i les pernoctacions a causa d'aquesta celebració són més que mínimes inexistents.

Finalment, la universitat catòlica, ara mateix no concita més interés que el de la dotzena curta d'obrers que fan les obres de bastida de les instal·lacions. Creixem, sí, però l'estadística pot crear un autèntic miratge distorsionat del que és la realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.