Economia

economia

El govern d'Argentona, obligat a aturar les inversions per primer cop

El fet de no poder demanar crèdits, a causa del grau d'endeutament, exigeix a l'Ajuntament presentar un pressupost “condicionat per la crisi”

Per primera vegada, Argentona no podrà fer inversions de gran envergadura de cara al proper any. Aquesta és una de les principals dades que es desprenen del pressupost que el govern –format per TxA i CiU– va presentar per al 2011.

El regidor de Recursos Econòmics, Ferran Armengol (CiU), va ser l'encarregat de defensar els números municipals, dels quals va dir que “estan condicionats per la crisi”. Armengol va justificar el fet de no poder fer inversions perquè el consistori ja no es pot endeutar més. “A causa del decret del govern central, només poden demanar crèdits els ajuntaments que no passin el 75% d'endeutament, i nosaltres arribem al 82%”, va explicar el regidor, que tot i això es va mostrar confiat de poder anar baixant el llistó fins arribar a la cota del 75% “d'aquí a un any i així poder programar inversions el 2012”. A grans trets, el pressupost total per Argentona per al 2011 arriba als 11,3 milions d'euros, la qual cosa significa un 7% menys que l'any anterior.

Per la seva banda, l'alcalde d'Argentona, Pep Masó (TxA), va coincidir amb Armengol a l'hora de mostrar-se convençut que el 2012 l'Ajuntament pugui tornar a fer inversions. Tot i això, Masó va recordar que durant el 2011 s'acabaran inversions ja iniciades com el pla de barris del Cros o les obres a les escoles Bernat de Riudemeia o Francesc Burniol, entre d'altres.

LES XIFRES

11,3
milions
d'euros és el total del pressupost d'Argentona per al 2011, un 7% menys que el de l'any anterior.
82
per cent d'endeutament
té actualment Argentona, fet que no li permet demanar crèdits per fer inversions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.