Economia

ECONOMIA

Els moblistes treballen a un 40% de la seua capacitat

El Col·lectiu Empresarial del Moble de la Sénia admet que la situació del sector és molt crítica i reclama al govern de l'Estat un ‘pla Renove'

Tortosa suspèn la fira del moble per la crisi

La indústria del moble de la Sénia treballa a mig gas. La crisi econòmica continua castigant aquest sector i segons el Col·lectiu Empresarial del Moble de la Sénia les empreses només produeixen un 40% de la seua capacitat. “Tenim la maquinària adequada, però moltes estan aturades perquè el mercat no és capaç d'absorbir la nostra producció”, lamenta el president de la patronal, Juan José Royo.

Durant els darrers dos anys una desena d'empreses han tancat les portes, uns 600 treballadors directes han perdut la feina, als quals se n'han d'afegir 300 més d'indirectes. “Hi ha moltes petites empreses que fan un enorme esforç per mantenir-se”, diu Royo. Els moblistes reclamen al govern de l'Estat un pla Renove específic per al sector del moble pel 2011. “Hi ha plans Renove de cotxes i de finestres, per què no de mobles?”, es pregunta Royo, que assegura que seria una solució a curt termini, mentre que a mitjà i llarg termini la indústria del moble aposta per incrementar les exportacions, motiu pel qual té contactes amb el Marroc, Algèria, França i Alemanya. “No sabem quan donaran fruit aquestes accions”, assegura el president del col·lectiu del moble.

La crisi dels moblistes ha conduït l'Ajuntament de Tortosa i la Cambra de Comerç a suspendre la segona edició de la fira del moble Casainnova, que havia de tenir lloc abans d'acabar l'any. “No tornarem a fer la fira fins que el sector remunte”, assenyala el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tortosa, Ricard Forés.

LA XIFRA

900
treballadors
ocupa actualment la indústria del moble de la Sénia, segons el Col·lectiu Empresarial del Moble.

LA FRASE

Un ‘pla Renove' d'àmbit estatal ens permetria potenciar un consum racional i ordenat
Juan José Royo
PRESIDENT DEL COL·LECTIU EMPRESARIAL DEL MOBLE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.