Economia

VILASSAR DE DALT

L'Ajuntament no va pagar la llum de la piscina en 4 anys

El consistori no va donar d'alta el contracte i ara li toca abonar 208.000 euros pels kilowatts consumits

Expedienten l'enginyer municipal, però no el sancionen perquè la falta ja ha prescrit

Situació surrealista en els comptes municipals de Vilassar de Dalt. La companyia elèctrica Endesa ha instat aquests dies l'Ajuntament a pagar els rebuts de la llum dels anys 2002 a 2006 del subministrament de la piscina, que el consistori no havia abonat encara. El motiu del desgavell és d'aquells que costa de creure.

Després de la reforma del centre, el 2002, els tècnics de la companyia van instal·lar el comptador de la llum, que va començar a funcionar. El consistori havia d'oficialitzar el contracte, un tràmit que mai es va fer i que era necessari per iniciar la facturació. Tot i això, amb la posada en marxa de la piscina, l'aparell d'Endesa va començar a comptar kilowatts consumits. No va ser fins quatre anys més tard, el 2006, que la companyia elèctrica es va adonar que estaven donant un servei que no cobraven. En tot aquest temps, el consistori no va pagar la llum però tampoc ho va notificar.

Sense recàrrec

Ara, després de llargues negociacions, Endesa ha instat el consistori a fer efectiu el pagament de les factures endarrerides, que ascendeixen fins als 208.000 euros. Tot i això, la companyia ha renunciat a cobrar interessos de demora i, a més, ha permès que el pagament es faci fraccionat, en un període de tres anys. El govern municipal ja ha assumit que haurà de pagar les factures i ha buscat responsabilitats entre l'equip tècnic. De fet, ha obert un expedient informatiu a l'enginyer municipal, Joan Antoni Mateos, però no l'ha sancionat perquè, segons comenta l'alcalde del municipi, Llorenç Artigas (GEVD), “la falta va ser comesa el 2002 i ja ha prescrit”. “Era ell qui havia de donar d'alta el contracte i no ho va fer”, assegura el batlle vilassarenc, que lamenta la situació creada. Segons explica Artigas, els responsables de la comptabilitat municipal no es van adonar de l'error perquè “existeix un altre comptador que mesura l'electricitat de la part exterior de la piscina”. Cada mes entraven despeses en concepte de subministrament elèctric de la piscina i això va fer, segons l'alcalde, que mai sospitessin de res. El pagament d'aquestes factures suposarà un fort sotrac en les finances municipals, ja que l'Ajuntament de Vilassar de Dalt es troba actualment en una situació econòmica força delicada. Els deutes a proveïdors s'eleven als 1,2 milions d'euros i el govern municipal està aquests dies elaborant un pla de sanejament pet intentar sortir d'aquesta situació. A més, no es preveuen inversions de cara al 2011. El pressupost del 2010 es va tancar en 12,8 milions d'euros.

LA DATA

25-11-2002
És el dia
que es va inaugurar la reforma de la piscina. Des d'aleshores fins al 2006 no es va pagar el rebut de la llum.

LA XIFRA

208.000
euros
són els que el consistori s'havia estalviat de pagar en aquests 4 anys, i ara li tocarà fer-ho.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BEGUR

Reclamen la readmissió del delegat dels treballadors d’Innova Coptalia

BEGUR
economia

Els treballadors de la planta de compostatge de Botarell faran vaga indefinida a partir del 23 d’agost

Botarell

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR
economia

L’aeroport del Prat supera els cinc milions de passatgers al juliol i bat un nou rècord històric

El Prat de Llobregat