Economia

AGRICULTURA

La reserva natural de Sebes elabora el seu primer oli ecològic

El Grup Natura Freixe recupera el cultiu d'olivera a la finca del Mas de Pitoia i aquesta campanya produirà un centenar de litres d'oli

Evitar l'abandonament de finques i la venda d'oliveres centenàries. Aquest és el doble motiu que ha portat el Grup Natura Freixe, que gestiona la reserva natural de Sebes, a recuperar la producció d'oli a la finca del Mas de Pitoia. “Fa més de deu anys que aquesta finca no estava en producció i ara volem que sigui un referent per les explotacions de la zona”, ha explicat el responsable del projecte, Oriol Arola. Així, el Mas de Pitoia s'ha convertit en una finca model i té l'objectiu d'impulsar els usos agrícoles i ramaders tradicionals.

La producció d'oli de la reserva de Sebes és limitada, es calcula que serà d'un centenar de litres. Unes olives, majoritàriament de la varietat empeltre, que un grup de voluntaris van collir el cap de setmana i que ahir es van portar al molí d'Oliflix, on es va obtenir el primer oli ecològic de la reserva i es va mostrar el procés d'elaboració de l'oli. Tot i que el mètode de cultiu de les oliveres de la reserva de Sebes és ecològic, la producció encara està en procés de certificació i aquesta campanya no es podrà comercialitzar amb el distintiu del Consell Català de Producció Agrària Ecològica. “Hem creat una marca d'oli que porta el nom de la reserva de Sebes i que dóna valor afegit a la producció, a la qual es poden afegir les explotacions de l'entorn”, ha dit Arola.

L'oli de Sebes es vendrà en botelles de mig litre i s'està treballant per establir-ne els canals de comercialització.

LA XIFRA

100
litres d'oli
és la producció que aconseguirà aquesta campanya la reserva natural de Sebes.

LA FRASE

Catalunya Caixa ens ha cedit la gestió del Mas de Pitoia i volem usar-lo com una finca model
Oriol Arola
RESPONSABLE DEL PROJECTE DE PRODUCCIÓ D'OLI DE SEBES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.