Economia

economia

Front comú perquè el sector marítim impulsi l'economia de la comarca

El projecte ‘Maresme Marítim' aglutina nou entitats i ajuntaments i té per al 2011 un pressupost de prop de mig milió d'euros

El Maresme vol impulsar i potenciar el seu sector marítim en l'àmbit econòmic i crear-hi activitats per generar ocupació. Per això, nou entitats i ajuntaments de la comarca van signar ahir el conveni per engegar el projecte Maresme Marítim.

La iniciativa té com a objectius més específics dissenyar i implementar accions formatives; potenciar la indústria nàutica de construcció, manteniment, reparacions i reformes d'embarcacions, i crear noves empreses i ocupació al voltant dels ports, entre altres objectius. El projecte tindrà un cost de prop de mig milió d'euros, una part dels quals, més de 321.000, són subvencionats per la Generalitat, i es desenvoluparà de moment fins al 31 de desembre del 2011.

En l'acte de signatura del conveni, l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron (PSC), va manifestar que “aquest projecte és una aposta clara pel que és el Maresme: una comarca marinera”, i va admetre que “fins avui s'ha tret poc profit econòmic d'un actiu tan important com és el mar”.

Per la seva banda, la presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero (PSC), es va congratular que la Generalitat hagi subvencionat una part important de la iniciativa i va subratllar “la concertació entre el sector públic i el privat” per tirar endavant el projecte. La regidora, va posar el final del 2011 com a termini per poder fer una primera valoració dels resultats de la iniciativa.

LA XIFRA

321.000
euros
és la subvenció que la Generalitat atorga per al 2011 per desenvolupar el projecte ‘Maresme Marítim'.

LA FRASE

Aquest projecte és una aposta clara pel que és el Maresme: una comarca marinera
Joan Antoni Baron
alcalde de mataró


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.