ecolasetmana

Toledo Foundation

El Pacte de Toledo no gosa fixar en la temuda xifra dels 67 anys l'edat de jubilació, mentre Europa dóna copets a l'espatlla de Zapatero, tot ensenyant-li una bossa ben plena per si li fa falta.

El Pacte de Toledo no s'ha acabat de mullar a l'hora de fixar l'edat de jubilació -que podria passar dels 65 als 67 anys- ni respecte als anys de càlcul de la pensió, ara basat en els últims 15 anys laborals i que podria passar a 25. La UE també ha anunciat una bona dotació pels fons de rescat de països.

El Pacte de Toledo pot sonar a pel·lícula de capa i espasa amb guió de Pérez-Reverte, però en aquests moments és per on passa el futur càlcul de les pensions. En el seu moment, el govern de Rodríguez Zapatero es va espolsar aquesta responsabilitat, però el mateix pacte ha enviat unes recomanacions que no s'acaben de mullar respecte a l'edat de jubilació, perquè sigui la ministra Salgado la que, després d'empassar saliva, parli dels temuts 67. Quant als anys de càlcul de la pensió -ara es basa en els últims 15 anys laborals i s'especula amb ampliar-ho a 25, tal com fan a França-, tampoc no s'ha concretat res.

A can Barça, quan parla Cruyff -que simbolitza el temut entorn- tothom tremola. Doncs als governs els passa el mateix quan parla Moody's, l'agència de qualificació de crèdit. I en el cas d'Espanya, la situa en l'ull de l'huracà, ja que amenaça amb rebaixar la nota de solvència estatal pels dubtes sobre el control del dèficit de les autonomies. La Unió Europea. però, ja ha anunciat que vol lluitar contra els atacs especulatius que té el deute públic de la zona euro. Com? Dotant el fons de rescat de tots els diners que faci falta, mentre Rodríguez Zapatero va insistir davant els altres líders europeus que Espanya durà a terme les reformes necessàries. Merkel li ho a agrair amb un d'aquells copets a l'espatlla que no saps si són d'agrair o fan ràbia.

El que ha deixat de ser una especulació és el futur de la samarreta del Barça, aquell santuari de la netedat i que, per a molts, ara s'embrutarà amb el nom de Qatar Foundation. Un negoci rodó, sí, de 165 milions (per pagar sous, segons Sandro Rosell) amb el logo qatarí al davant i el d'Unicef al darrere. Dos logos, doncs, que no coincidiran, tal com passa al mateix país, vaja.

Els que han decidit, de moment, ajornar possibles vagues són els treballadors d'Aena, contraris a la privatització de l'ens aeroportuari. Els sindicats parlen de donar una última oportunitat de negociar, tot i que ja avisen els usuaris que es preparin a patir aturades a partir de gener a l'hora d'agafar un vol. Més que preparats, però, potser ja acostumats.

En l'àmbit empresarial, Alstom s'ha adjudicat el contracte per fabricar quinze trens per al metro de Santo Domingo, per un import de 101 milions d'euros. La producció es farà a Santa Perpètua de Mogoda i representa un total de 45 vagons. El contracte també inclou el manteniment de les unitats. Alstom ja va subministrar 19 unitats similars pel metro de la capital dominicana fa un parell d'anys. La cara negativa és per a la família Carulla, propietària d'Agroalimen, que ha vist com la justícia els investiga per una suposada evasió d'impostos a paradisos fiscals. Hi ha la curiosa circumstància que Mariona Carulla és la nova presidenta del Palau de la Música, entitat esquitxada pel cas Millet, i que el jutge que investiga ambdós casos és el mateix.

Un nom que reapareix és el de l'expresident del govern espanyol, Felipe González, que entra al consell d'administració de Gas Natural Fenosa. La idea del seu president, Salvador Gabarró, és que el polític ajudi a consolidar la presència de la gasista al mercat d'Amèrica Llatina.

La firma barcelonina BJ Adaptaciones, especialitzada en tecnologia de suport a persones amb discapacitat, ha presentat una càmera digital amb una adaptació que consisteix en la substitució del botó del disparador per commutadors accessoris que s'executen bufant, aspirant o pressionant. Des de Girona, la històrica companyia de motos Ossa ja està produint les primeres unitats de la nova moto de trial TR 280i. De moment, ja surten de fàbrica una vintena d'unitats diàries, la majoria per a exportació.

A final d'any, els trincos Toni Cruz i Josep Maria Mainat deixaran d'estar al capdavant de la productora Gestmusic Endemol que van fundar fa ja 23 anys, per deixar pas a Jordi Bosch i Pilar Blasco. Ningú, però, ens lliurarà de la seva teleescombraria i les seves operacions per trobar triunfitos o de veure com la Belén Esteban de torn fa veure que balla en concursos de pa sucat amb oli. Com deia Sardà, tot per l'audiència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BEGUR

Reclamen la readmissió del delegat dels treballadors d’Innova Coptalia

BEGUR
economia

Els treballadors de la planta de compostatge de Botarell faran vaga indefinida a partir del 23 d’agost

Botarell

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR
economia

L’aeroport del Prat supera els cinc milions de passatgers al juliol i bat un nou rècord històric

El Prat de Llobregat