La crisi fa repensar el negoci a La Ponderosa, que tot i així destina 600.000 euros a regenerar l'entorn

L'empresa ara fa obra pública i de moment no es planteja retallar la plantilla

El consum d'àrids per a la construcció ha experimentat un descens important i d'això se n'ha ressentit Canteras La Ponderosa SA, establerta a Alcover. L'empresa té més d'un centenar de treballadors en plantilla i de moment no es planteja acomiadar personal, però el gerent ja advertia que tot i que de moment van «aguantant», tot dependrà de «com vagin les vendes». L'activitat de camions de transport no és tan frenètica com ho era fa uns mesos, i ara La Ponderosa, té sort dels contractes signats amb l'empresa pública perquè des de la privada no arriba feina, explicava Rodríguez Vilarrasa.

No obstant això, l'empresa no abandona les seves obligacions més immediates, com ara mantenir el procés de regeneració de les zones explotades de la muntanya. Només l'any passat, ja es van invertir més de 600.000 euros en la preservació de l'entorn. La restauració és integrada, perquè quan s'acaba l'explotació d'un àmbit, llavors es comença la restauració ecològica, sempre amb flora autòctona com ara pins pinyoners i blancs, coscolls i llentiscles. Fins ara ja s'han restaurat quatre zones i la Generalitat fa un seguiment de prop de l'estat de les àrees. El tècnic de medi ambient, Albert Rocamora, explicava que cada tres anys el Departament de Medi Ambient visita la zona i confirma que la regeneració segueixi el seu procés.

La regeneració de les zones explotades no és l'única actuació que porta a terme l'empresa. Canteras La Ponderosa. També ha cobert les instal·lacions productives per regular les emissions de pols, i està treballant en un projecte de retenció d'aigües pluvials per evitar la generació de sediments a la llera del riu, amb l'objectiu, a més, que l'aigua que s'embassi es recuperi i es pugui reutilitzar a la mateixa pedrera.



Es preveu que el 36 per cent de la producció catalana de poma es culli a Girona

GIRONA

La Cambra de Comerç de Barcelona avisa que el turisme “no pot tenir un creixement infinit”

Barcelona

L’empresa de reciclatge ACIN compra l’antiga tèxtil Nylstar per 8 milions

blanes
economia

Naturgy consolida resultats rècord amb uns beneficis de 1.043 milions d’euros el primer semestre

barcelona
economia

El Sabadell dispara el benefici un 40,3% fins assolir un rècord de 791 milions de beneficis

barcelona
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda