Economia

L'hora de recuperar valors

No hi ha res pitjor que la resistència al canvi, o sigui, l'immobilisme

El moment actual és desconcertant després de la davallada continuada de molts sectors econòmics que havien estat motor en els darrers anys. La fortalesa de Catalunya sempre ha estat basada en les petites i mitjanes empreses, en els oficis i els professionals lliberals, que han creat un teixit econòmic sostingut i sòlid. En els darrers anys s'han  produït uns creixements excessius en alguns sectors concrets i han provocat que el model català es desviés força de la seva pròpia identitat. Afegit al nou entorn global amb recessió, ha fet que la situació actual esdevingui la fi d'un cicle que ha acabat de manera estranya, per començar-ne un altre que desconeixem, però que ben segur poc tindrà a veure amb el  viscut fins ara.

Personalment tinc molta esperança en la nova etapa que comencem i malgrat que tot serà molt més difícil, també hi haurà moltes més oportunitats. L'entorn global fa possible que puguem accedir a tots els mercats del món i, per tant, això representa que podrem aprendre, créixer, canviar i millorar. No hi ha res pitjor que la resistència al canvi, perquè vol dir immobilisme i comoditat. L'economia es mou contínuament, l'entorn canvia a  més velocitat i ens hi hem d'adaptar, amb un risc controlat però amb l'ànim i la creença que estem construint el camí del futur. Per això, cal il·lusió, entusiasme i molta empenta per trobar la confiança perduda els darrers anys de crisi.

No es tira endavant si no hi ha voluntat i optimisme per fer-ho. Ben segur que es recuperaran molts valors que s'havien devaluat darrerament, i això sol ja és il·lusionant. Es tornarà a recuperar la cultura de l'esforç, el valor de tenir feina, la creativitat per ser diferents i millors, el treball en equip..., i tants bons sentiments perduts en èpoques fàcils.

A Catalunya sortosament tenim una manera de ser i fer en què la feina i l'esforç són vitals i prioritaris, i ben segur que sortirem enfortits d'aquesta nova dècada que enceta el 2011, en què segur que moltes oportunitats ens esperen i les sabrem aprofitar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.