Economia

Barberà DEL VALLÈS

Barberà espera crear llocs de treball industrial aquest 2011

L'alcaldessa anuncia que diverses empreses s'instal·laran o ampliaran les seves plantes al municipi en els pròxims mesos

Com Manuel Bustos, afirma que el treball en xarxa és imprescindible per dinamitzar l'eix econòmic

“Algunes empreses ens han presentat projectes importantíssims com ara la instal·lació de la primera planta d'aerosols [farmacèutics] de la Unió Europea”, l'ampliació de les factories de la multinacional de moda i pelleteria Louis Vuitton i una altra firma especialitzada en l'electrònica i les plaques de circuits per a automatismes. Va ser un dels anuncis de l'alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago, durant la trobada amb la premsa per fer balanç del 2010 i explicar els projectes per al 2011. La possible creació d'entre 100 i 200 llocs de treball en els pròxims mesos és “una de les perspectives de futur més esperançadores” per al municipi, va destacar Del Frago.

Amb un cens de 1.300 empreses ubicades al municipi, l'alcaldessa va justificar l'aposta per la promoció econòmica, en què coincideix amb la proposta de l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, d'ampliar el radi de municipis que treballin coordinats per impulsar l'eix de la B-30 com el primer pol econòmic de Catalunya.

Però Del Frago també va posar èmfasi en la formació i l'educació, per disposar de mà d'obra qualificada quan acabi la crisi. En aquest sentit, va citar com a exemple l'esforç per posar en marxa sis llars d'infants municipals –amb 400 places per a una població que ja supera els 32.000 habitants– i la recent aprovació del projecte de la setena escola de primària del municipi, el CEIP Marta Mata, al barri de Ca n'Esteper. Aquest curs, però, l'escola ja funciona provisionalment en forma de grups addicionals al CEIP Elisa Badia. En el ple d'aquest mes, Del Frago va avançar que es formalitzarà el traspàs a la Generalitat de la parcel·la per construir el tercer IES de la població al solar on s'hi fan els encants setmanals i que serveix d'aparcament els altres dies.

Pavelló nou

Durant la trobada, l'alcaldessa va presentar les instal·lacions del nou pavelló esportiu Elisa Badia, que s'inaugurarà el dia 15 al matí i que ha suposat una inversió de 3,5 milions, 600.000 euros dels quals són subvencionats per la Generalitat i la Diputació. La instal·lació donarà servei a les escoles i als clubs d'handbol i voleibol. L'altra gran obra municipal que aviat començarà a funcionar serà la planta de recollida pneumàtica, a principis de març, quan acabi la fase de proves.

LA FRASE

El treball en xarxa és imprescindible per impulsar l'eix econòmic de la B-30
Ana del Frago
ALCALDESSA DE BARBERÀ DEL VAllÈS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Mollerussa bonifica 58 propietaris de pisos cedits per a lloguer social

Mollerussa
Economia

El BBVA participa a la Barcelona KDD, la principal conferència internacional de científics de dades

Barcelona

Una vintena de restaurants participaran a l’Enfiga’t durant aquest setembre

FIGUERES
economia

La collita de sal del delta de l’Ebre es preveu “molt bona”

La Ràpita
ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona

Set petits productors d’ous ecològics creen la cooperativa La Dotzena

GIRONA

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona