Economia

ECONOMIA

Engel Axil ven el 30% dels adaptadors de TDT estatals

L'empresa, amb seu a Barberà, lidera la comercialització de descodificadors arran de l'apagada analògica

La planta vallesana dóna feina a 75 persones

Tres de cada deu descodificadors de TDT comercialitzats a tot l'Estat l'any passat van sortir de la planta des d'on l'empresa Engel Axil opera al polígon barberenc de Santiga. Malgrat l'escenari de crisi, l'empresa va millorar la facturació del 2009 gràcies a l'apagada analògica, que va fer créixer la demanda de descodificadors a les llars amb receptors vells, per això esperen tancar l'exercici amb una facturació propera als 68 milions, un 2% més que l'any anterior.

El grup, resultat de la integració de l'empresa familiar Axil –fundada el 1966 pels germans Xavier i Joan Montané– amb la fàbrica de televisors Engel, va començar comercialitzant articles auxiliars i per a la connexió d'aparells audiovisuals i telefònics, però progressivament va redreçar l'activitat cap a la recepció de TV per satèl·lit i, ara, a la TDT. L'empresa dóna feina a 163 persones –75 de les quals a la seu central de Barberà–, però també té presència en cinc països europeus més i a Colòmbia i el Perú.

LA XIFRA

9
articles
ha situat l'empresa en la llista de 25 aparells de TDT més venuts el 2010, elaborada per la consultoria Gfk.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.