opinió. Coordinador de JARC-GI

Sembla mentida, però els porcs s'avorreixen

Qui ho diria, de veritat que em pensava que si una cosa afectava els porcs era l'estrès i no pas l'avorriment. I per moltes coses, estressats pel sentiment de culpabilitat d'haver contaminat totes les aigües freàtiques; per la frustració de saber que els seus amos van cap a la ruïna, ja que la societat no paga el que ells realment costen i neguitosos per estar contínuament increpats per ecologistes i turistes de cap de setmana. A més a més, ara estan en el punt de mira mundial, com a transmissors de pandèmies globals, com si de rates de l'edat mitjana es tractés, quan en realitat són víctimes i ocasionals espectadors d'una grip menys perillosa que l'estacional, que va causar 40.000 morts a Europa l'hivern passat.

Doncs, tot i aquest neguit constant, la Comunitat Europea ha decidit que els porcs s'avorreixen i que això podria afectar el seu benestar. Concretament, els ramaders estan obligats a «fer que els porcs disposin d'accés permanent a materials que permetin el desenvolupament d'activitats d'investigació (directiva 91/630 de benestar animal); és a dir, que les explotacions porcines en què els animals no disposin de joguines per entretenir-se i jugar seran penalitzades amb un tant per cent dels ajuts de la CE. Només ens queda esperar que el proper Nadal, els Reis, el tió o alguna ONG compassiva pensin en nosaltres i desviïn part de les joguines cap al sector porcí, ja que els ànims dels pagesos no estan per fer més inversions inútils. No puc parlar pels porcs; per tant, no puc assegurar si s'avorreixen o no; el que sí que sé segur és que els pagesos ja estan ben avorrits del poc respecte que té la seva professió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.