Economia

agricultura

La UP alerta de l'augment de la població de rates al Delta

Els rosegadors han incorporat el cargol poma a la seua dieta i han accelerat el seu ritme de reproducció

Podria ser una plaga perillosa per al sector arrosser, segons els pagesos

La població de rates al delta de l'Ebre ha crescut en els darrers mesos. Així ho assegura el responsable del sector de l'arròs d'Unió de Pagesos (UP), Dani Forcadell, que alerta del perill que els rosegadors es converteixen en una plaga. Una invasió que podria tenir un efecte devastador sobre el conreu de l'arròs.

L'assecament dels arrossars del marge esquerre de l'Ebre per combatre la plaga del cargol poma ha provocat que les rates tinguen més espai per moure's i més aliment. “Es mengen els cargols poma, els arrossaires han trobat milers de closques de cargol buides als camps”, ha explicat Forcadell. Una alimentació extra que afavoreix el seu creixement i la seua reproducció. “Les rates han descobert les proteïnes que els aporten els cargols i els desenterren dels arrossars per menjar-se'ls”, ha explicat Dani Forcadell, el qual també assegura que els rosegadors crien cada mes.

De moment l'increment de la població de rates la combat l'associació de defensa vegetal (ADV) de l'arròs amb productes fitosanitaris. Amb tot, des dels serveis territorials d'Agricultura a l'Ebre no es té constància d'aquest increment de la població de rates. Però els arrossaires temen que la proliferació d'aquests rosegadors no disminueixi i es converteixi en una plaga. “Com a plaga, les rates són molt perilloses, durant la sega són molt actives i es mengen l'arròs”, ha assenyalat el responsable del sector de la Unió de Pagesos. A més, els rosegadors es combaten amb un producte fitosanitari que l'any que ve estarà prohibit per la Unió Europea.

Menys cargols poma

Pel que fa a l'impacte de les rates sobre la plaga del cargol poma, és evident que provocaran una reducció de la població del mol·lusc invasor. Amb tot, no serà fins a la primavera que ve quan es constatarà si realment s'ha reduït l'abast de la plaga.

LA FRASE

Com a plaga, les rates són molt perilloses. Són molt actives durant la sega
Dani Forcadell
RESPONSABLE DEL SECTOR DE L'ARRòS D'UNIó DE PAGESOS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.