Economia

ERC titlla d'“inaudita” l'actitud de Mena per “acceptar” el tancament de Yamaha

Oriol Amorós recorda al conseller que l'empresa “ha tingut els millors resultats i una bona xifra de vendes”

Assegura que “un responsable de la Generalitat no pot acceptar, sense més, una deslocalització industrial i la pèrdua de 430 llocs de treball”

El diputat d'ERC, Oriol Amorós, ha acusat aquest dijous el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, de mantenir “una actitud inaudita” davant l'anunci del tancament de la factoria de Yamaha a Catalunya i li ha retret que “accepti” aquesta decisió sense qüestionar-la ni requerir l'ERO.

Segons ha explicat Oriol Amorós en roda de premsa, la forma d'actuar de Mena i la seva “acceptació” del tancament “és inadmissible”, i més “quan Yamaha havia tingut els millors resultats i una bona xifra de vendes”, de manera que “la seva obligació com a conseller és batallar per intentar salvar la factoria i utilitzar tots els instruments que té al seu abast la Generalitat”.

Segons Amorós, que ja ha presentat una bateria de preguntes al Parlament, Mena “ja hauria d'haver requerit l'ERO que és preceptiu i examinar-lo molt exhaustivament per veure si es compleixen les condicions per aplicar-lo”.

Ha subratllat, en aquest sentit, que “un responsable de la Generalitat no pot donar per acceptada, sense més, una deslocalització industrial i la pèrdua de 430 llocs de treball” de la planta que Yamaha posseeix a la localitat de Palau-solità i Plegamans.

Segons Oriol Amorós, en contrast, “el conseller es limita a dir que es tracta d'una decisió corporativa”, cosa que “resulta inaudita i inadmissible”, perquè “situa els treballadors absolutament indefensos davant les corporacions internacionals”.

“La part mediadora ja ha dit de quin costat està -ha retret-, i aquesta no és una actitud responsable per part de qui ha de defensar el teixit industrial de Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.