Economia

nuclear

Aturada a Vandellòs per recarregar combustible

La central nuclear de Vandellòs II es va desconnectar dissabte passat de la xarxa elèctrica per començar la 17a aturada programada, en què es recarregarà el combustible, com és habitual, i també se substituiran els transformadors principals i es farà una neteja química del sistema de refrigeració.

La de Vandellòs II és una de les tres aturades previstes als tres reactors catalans, ja que Ascó I i II també pararan durant aquest any per canviar part del combustible.

Vint milions d'euros

Segons l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV), l'empresa que els gestiona, a Vandellòs s'hi invertiran durant l'aturada uns 20 milions d'euros. Estan programats uns 7.000 treballs d'inspecció i manteniment preventiu i hi participaran uns 900 professionals d'una seixantena d'empreses, la majoria de l'àrea d'influència de la central.

Els nous transformadors elèctrics de què es dotarà la planta tenen una potència de 420 megavolts ampere (MVA) cadascun i han estat transportats en ferrocarrils des de Còrdova, on han estat fabricats per l'empresa ABB, en viatges successius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.