Economia

economia

Sanea exporta el model de gestió de residus a la regió argentina de La Plata

El Consell de La Plata ha adjudicat a l'empresa, del Grup Griñó i amb seu a Constantí, la construcció i gestió d'una planta on es tractaran 700 tones cada dia

Una unió temporal d'empreses (UTE) amb capital majoritari de Sanea Tractament de Residus SLU construirà i gestionarà una planta de tractament de residus a la ciutat de La Plata, a l'Argentina. El Consell Deliberant de La Plata li va adjudicar per 41 milions de dòlars (30 milions d'euros) la construcció de la planta, que està previst que comenci a operar el primer trimestre del 2012. El contracte inclou la gestió i explotació per un període de vint anys, amb un cànon anual de 35 dòlars (26 euros) per tona tractada. La planta tractarà inicialment 700 tones cada dia, tot i que tindrà capacitat per gestionar-ne 1 milió al dia. El volum de negoci, per tant, serà de prop de 7 milions d'euros l'any. En l'UTE, Sanea hi té un 60%, i el 40% restant se'l reparteixen les argentines ESUR i MGM.

Una delegació de polítics argentins va visitar ahir la planta de Sanea a Constantí. La planta és la primera a l'Estat espanyol on s'integren diferents tecnologies per a la valorització dels residus, i serà el model que s'exportarà a l'Argentina. La delegació va conèixer de primera mà el procés de selecció i tractament de residus domiciliaris i industrials, i també els destins per a la recuperació i reutilització dels residus. Joan Griñó, conseller delegat de Griñó Ecològic, va explicar que, després de la selecció, “es dóna un ús de matèria primera” al producte resultant. Aquest pot retornar a les empreses d'origen, que el reintrodueixen en el procés industrial, o es pot utilitzar com a combustible, “en substitució dels combustibles fòssils”.

Les autoritats ambientals de la regió de La Plata han de clausurar l'abocador d'escombraries i volen implantar un model que els garanteixi l'èxit en la gestió. La regió té un milió d'habitants, que generen cadascun poc més d'un quilo de residus al dia. La licitació, segons va comentar ahir Segio Federovisky, president de l'Agència Mediambiental de La Plata, “és per fer un salt qualitatiu i de model”. A la regió només fa dos anys que se separen els residus en origen, una cultura que es pretén incrementar.

LA XIFRA

7
milions d'euros
és el negoci que es preveu generar a la planta argentina per mitjà del cànon de la concessió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.