Economia

ECONOMIA

Els sindicats reclamen una reunió de la comissió d'industrialització

Volen que es mantingui la comissió i demanen al govern una convocatòria urgent

Roquetes ha rebut l'import per comprar les naus de Lear

Sindicats i patronal reclamen al nou govern de la Generalitat que reactive la comissió d'industrialització de les Terres de l'Ebre. Una comissió creada arran del tancament de la multinacional Lear i que amb el canvi de govern ha deixat de ser operativa. “És necessari convocar una reunió urgent de la comissió d'industrialització i fer un repàs de les actuacions que s'han de finançar amb el fons d'industrialització, així com d'altres projectes que han de reactivar l'economia ebrenca”, ha manifestat el secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó. Els sindicats recorden que la comissió es va crear després de la pressió social expressada en la manifestació del 31 d'octubre del 2009 a Tortosa. “Hem deixat passar setmanes des del nomenament del delegat del govern a l'Ebre però ara ja toca fer una reunió”, ha dit Casadó. En aquesta trobada, els sindicats esperen que l'administració els aclareixi on són els 10 milions d'euros del fons d'industrialització, part dels quals ja han començat a arribar als ajuntaments. Aquest és el cas de l'Ajuntament de Roquetes, que aquesta setmana ha rebut una transferència d'1,6 milions d'euros per comprar les naus de la multinacional Lear. Ara l'Ajuntament preparà la documentació necessària perquè el Departament de Governació autoritze la compra, una documentació que inclourà un informe de l'Incasòl que sosté que el valor de les naus és superior al que pagarà Roquetes. “En un parell de setmanes tindrem les naus”, ha dit l'alcalde de Roquetes, Francesc Gas. Després l'Ajuntament convocarà un concurs públic per llogar-les a un preu simbòlic a altres empreses interessades en aquest espai.

A més de la compra de les naus de Lear amb el fons d'industrialització s'han de finançar altres actuacions com la dotació d'aigua i gas al polígon Catalunya Sud, que costarà 4,5 milions d'euros, o la planta de tractament de residus sòlids urbans al polígon El Molló de Móra la Nova, que suposarà una inversió d'1 milió.

LA XIFRA

10
milions
d'euros és la inversió del fons d'industrialització, més 1,1 milions específics per al sector del moble.

LA FRASE

La societat civil va reclamar la reindustrialització i volem saber com estan els projectes
Josep Casadó
SECRETARI GENERAL DE CCOO A LES TERRES DE L'EBRE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.