Economia

mollerussa

La plantilla de Vilaró dóna per fet que no hi haurà comprador ni cooperativa

Els treballadors es van manifestar ahir pel centre de Mollerussa

Després de tres setmanes de tancament de protesta a l'escorxador, els treballadors de Càrnies Vilaró veuen com les sortides a poc a poc es van fent més estretes. El president del comitè d'empresa, Josep Maria Mené, va explicar ahir que ja donen per fet que no hi haurà cap comprador que pugui continuar l'activitat i per tant els llocs de treball. La possibilitat que hi hagués un comprador tapat que estigués esperant a la marxa de la plantilla per tal de començar de zero era un dels motius que els va impulsar a fer la tancada de protesta. Després d'entrevistar-se aquesta setmana amb el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, han quedat convençuts que no hi ha cap comprador a la vista, segons Mené.

Tampoc veuen possible la constitució d'una cooperativa de treballadors per tal de posar ells mateixos en marxa l'escorxador. Per fer-ho haurien de tenir uns clients i uns proveïdors que ara no tenen i veuen aquesta sortida molt i molt difícil. “Caldrien falta milers de porcs per engegar això, i no els tenim”, va dir Mené.

Així, l'única esperança que els queda és aconseguir una indemnització justa per part dels administradors judicials que gestionen Càrnies Vilaró des que l'empresa gironina se va declarar en concurs de creditors. Precisament avui tenen una nova reunió amb els administradors judicials. Mené no és gaire optimista. Els treballadors no accepten la indemnització mínima, de vint dies per any treballat, que els ofereixen. El 24 de febrer s'acaba el termini de consultes de l'expedient de tancament de l'activitat a l'escorxador. Els representants dels 58 treballadors de Vilaró a Mollerussa volen allargar fins a aquell dia les protestes per la seva situació. Ahir mateix es van manifestar al centre de Mollerussa amb pancartes i xiulets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.