Economia

El Camp i l'Ebre ingressen 3,2 milions d'euros anuals en concepte de cànon eòlic

Aquesta xifra podria arribar als 9,4 milions si es fan els parcs projectats

Actualment el territori produeix 629 megawatts dels 850 de tot Catalunya

Mentre es parla d'allargar la vida de les nuclears i fins i tot de construir-ne de noves, el sector eòlic viu un cert estancament. Si bé és cert que els últims anys s'ha donat un impuls molt important a la producció d'energia eòlica a Catalunya, la patronal Eoliccat, veu complicat que el 2015 es puga arribar als 3.500 megawatts eòlics que marcava el pla de l'energia dissenyat per l'anterior govern tripartit. Ahir, el president de la patronal eòlica catalana, Ramon Carbonell, va tornar a denunciar la incertesa que provoca no saber quines primes cobraran els parcs eòlics que es construeixin a partir del 2013 com també no saber quan es podran connectar a la xarxa elèctrica. “Això està alentint molts dels projectes”. Així les coses Carbonell va tornar a defensar l'energia eòlica com una alternativa a la nuclear i va destacar l'impacte econòmic “positiu”, que té als llocs on s'instal·la. Actualment, a Catalunya es produeixen 850 megawatts d'energia eòlica –un reactor nuclear en produeix 1.000–, dels quals 629 es produeixen a la demarcació de Tarragona (333 a l'Ebre i 296, al Camp). A grans trets aquesta producció eòlica representa una facturació de 108 milions d'euros anuals, dels quals les empreses paguen als ajuntaments i propietaris de terrenys un cànon del 3%, el que equival a 3,2 milions d'euros anuals.

Aquesta xifra es podria duplicar si s'arriben a materialitzar la resta de parcs eòlics pendents. Al Camp i a l'Ebre hi ha projectes autoritzats i en tramitació que sumen 1.200 megawatts més, això, afegit als actuals, representaria una facturació anual de 313 milions d'euros i un cànon de 9,4 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Energia

La DO Terra Alta exigeix frenar la “massificació eòlica” a la comarca

Batea
economia

Suspesa la cotització a de Grífols per una “discrepància comptable”

barcelona

El SOC incorpora la realitat virtual per ajudar a trobar feina i fa la prova pilot a Salt

SALT
EUROPA

El PIB torna a créixer un 0,3% a l’eurozona i a la UE en el segon trimestre

BARCELONA

Només la meitat de passatgers podran desembarcar dels creuers que venen de Roses

CADAQUÉS
economia

La inflació es modera al juliol i se situa en el 2,8%

barcelona
ECONOMIA

Un 40% de la superfície dels polígons de l’àrea de Barcelona està desocupada

Barcelona
Economia

Reus posa més autobusos per arribar als polígons

Reus
economia

CriteriaCaixa aconsegueix un préstec de 1.650 milions per les noves inversions

BARCELONA