Economia

TURISME

Les estacions d'esquí, al 100% per la setmana blanca

Hi ha escoles que han aprofitat aquests dies per avançar el viatge de final de curs

Les agències de viatges han notat un increment de viatges familiars però de proximitat

Els hotels a peu de pistes d'esquí de la Molina i la Masella estan al cent per cent d'ocupació i la Vall de Núria al 70 per cent les dues setmanes de la setmana blanca –aquesta primera ocupats pels escolars gironins i la vinent pels de Barcelona. Els sector està satisfet per les ocupacions, però la majoria assegura que “en aquest període de l'any ja tendien a fer ofertes i promocions per a famílies i ja hi havia moltes escoles que ho aprofitaven per fer activitats extraescolars”, segons va assegurar la directora del Patronat de Turisme Costa Brava, Dolors Batallé.

Però no només les vacances es concentren a les estacions d'esquí. Moltes escoles han aprofitat aquesta setmana per avançar el viatge de final de curs. “Es fan viatges a diferents indrets europeus i Itàlia ha estat un dels llocs més sol·licitats”, va indicar el president de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV), Francisco Carnedero.

Tot i que encara no pot valorar la incidència que tindrà la setmana blanca per a les agències de viatges, “perquè no hi ha una experiència consolidada com passa per Setmana Santa o pel pont de la Puríssima, Carnedero va explicar que s'ha notat un augment de la demanda de turisme familiar. És, segons Carnedero, bàsicament turisme de proximitat. Canàries és una de les destinacions beneficiades per aquesta setmana, “perquè el temps és càlid i les famílies s'asseguren poder disfrutar d'aquests dies”. Però també hi hagut un increment de demandes d'allotjament a la Costa Daurada i a Port Aventura, a Disneyland de París, perquè són sortides que es poden fer en pocs dies i, en menor quantitat, al Disneyworld de Florida.

El president de la Federació d'Hostaleria de Comarques de Girona, Antoni Escudero va comentar que a les comarques gironines la setmana blanca es concentra a les estacions d'esquí, entre altres coses, perquè a la Costa Brava la majoria d'hotels estan tancats –molts obren per Setmana Santa. Tot i que, segons Escudero, hi ha hotels amb disposició d'obrir si hi ha una demanda suficient d'ocupació, de moment no es plantegen fer cap moviment, “perquè la societat gironina no està prou conscienciada i no estan preparats perquè hi hagi una setmana blanca com ho fan altres països europeus”. “Primer el govern ha de decidir si la setmana blanca tindrà continuïtat els propers anys, tot i que sembla que això no serà així”, va assegurar el president de la Federació d'Hostaleria.

LA FRASE

Canàries és una de les destinacions beneficiades per aquesta setmana blanca
Francesc Carnedero
President de l'Associació catalana d'agències de viatges


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona
GIRONA

La compravenda d’habitatges a la demarcació cau un 13,3% el mes de juny

GIRONA
economia

Raimat inicia la verema amb molt bones perspectives gràcies a les temperatures del maig i juny

Raimat
energia

Baixa la producció anual d’energia elèctrica provinent de les renovables

barcelona
economia

Codorniu paga més pel raïm per compensar la sequera

Sant Sadurní d’Anoia
Celestí Ventura
President del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb)

“Cal mobilitzar el petit inversor per finançar l’habitatge social”

Barcelona

Galderma, la suïssa captivada per Barcelona

Barcelona