Economia

Tiana

El govern aprova un pressupost marcat per “la contenció”

L'alcalde defensa els números, que prioritzen “els serveis socials”

L'oposició critica la falta de consens

La falta de consens va tornar a ser el motiu esgrimit pels partits de l'oposició de Tiana (el PSC i ERC) per refusar, dimarts en el ple, la proposta definitiva de pressupost per aquest any feta per l'equip de govern (Gent i CiU). Prop d'una hora va durar la discussió, que va servir per tornar a escenificar la distància entre els uns i els altres.

L'alcalde, Emili Muñoz (Gent), va defensar uns números supeditats a la situació econòmica –“hem hagut d'afrontar la crisi durant tot el mandat”, va dir–, però que permeten mantenir “els serveis educatius i seguir amb la dinàmica cultural i associativa”, així com amb els equipaments que s'han creat, com ara el pavelló i l'escola bressol. “Tanquem el mandat amb un pressupost equilibrat”, va assegurar.

Les paraules de Muñoz no van servir al regidor del PSC Ferran Vallespinós, que va criticar el govern local per no haver acceptat cap de les seves propostes, com la principal, la de rebaixar el pressupost ordinari entre un 3% i un 5%. “És absurd que un ajuntament digui que es gastarà més aquest any que el 2010”, va etzibar Vallespinós.

Abans havia estat la regidora d'Hisenda, Olga Rué (CiU), qui havia esquivat les crítiques del socialista. “Tenim noves instal·lacions. Tot això implica un augment”, va dir Rué, que va explicar que el pressupost és “realista i de contenció” i que va mantenir que l'objectiu de l'equip de govern era en tot moment “arribar al consens”. El regidor d'ERC, Jordi Gost, que va qualificar el debat del “darrer acte de la pantomima”, va dir que s'havia avorrit amb els números – “nosaltres som aquí per justificar-los políticament”– i va insistir, com Vallespinós, en la falta de voluntat per aprovar per unanimitat el pressupost d'aquest any.

LA FRASE

És absurd que un ajuntament digui que es gastarà més aquest any que el 2010
Ferran Vallespinós
Regidor del PSC

LA FRASE

Tanquem el mandat amb un pressupost equilibrat i prioritzant les partides en serveis socials
Emili Muñoz
Alcalde de Tiana

13 al·legacions i 21 propostes

La regidora d'Hisenda va ser l'encarregada de justificar la desestimació de les 13 al·legacions presentades pel PSC, que qüestionaven aspectes com ara l'augment de l'IBI, la forma de pagament del deute amb la Mancomunitat i l'aportació al Tercer Món. Tampoc no es van acceptar les propostes que fa uns dies van presentar els socialistes sobre el pressupost. “S'han presentat propostes concretes, però no era possible incloure-les”, va dir el primer tinent d'alcalde, Enric Nolis (CiU).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La Vall d’en Bas

Festes majors per promocionar el producte local

La Vall d’en Bas
Desirée Gómez Cardosa,
analista de Tendències Educatives i Innovació de la UOC

“Caldrà oferir una renda bàsica per als exclosos de la IA”

Barcelona
SALUT

La sanitat va crear 7.000 llocs de treball a l’àrea metropolitana

Barcelona

Mutua de Propietarios obre parèntesi per pair compres

Barcelona

Vitaance compromet empresa i empleat amb l’esport i la salut

Barcelona
economia

La pensió mitjana dels catalans creix un 5,06% al juliol i se situa en 1.306 euros

barcelona
economia

Catalunya es manté el 2022 com el tercer territori que més recapta però el desè en recursos rebuts

barcelona
economia

Lleuger descens de l’atur, que se situa en el 9,41%

barcelona
economia

Segon avís de la CE a Espanya per “discriminar” els interins

barcelona