Economia

ECONOMIA

Tortosa rep 4,5 milions per millorar el Catalunya Sud

L'Ajuntament negocia amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre una concessió d'aigua per al polígon industrial d'uns 4,5 hectòmetres cúbics anuals

Ferran Bel respon al PSC que calia un projecte abans de demanar l'aigua

L'Ajuntament de Tortosa ha rebut aquesta setmana els 4,5 milions d'euros del fons d'industrialització de l'Estat per millorar el subministrament d'aigua i gas al polígon industrial Catalunya Sud. Uns 3,5 milions d'euros es destinaran a l'aportació d'aigua al Catalunya Sud, concretament a la construcció de dos pous a Font de Quinto, a uns 30 metres del riu Ebre, que subministraran 4,5 hectòmetres cúbics anuals d'aigua al polígon industrial. L'Ajuntament ha encarregat el projecte d'aquesta actuació a l'enginyeria Idom i redactarà un pla especial, que en un parell de mesos hauria de rebre el vistiplau de la comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre per garantir l'execució de l'obra dintre del termini previst (30 de juny del 2012). “Els projectes definitius d'aigua i gas pel Catalunya Sud estaran d'aquí a dos o tres mesos”, ha manifestat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

Paral·lelament al projecte constructiu, l'Ajuntament ha iniciat els contactes amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) per obtenir la concessió d'aigua. Una concessió que el grup municipal del PSC recorda que fa més de dos anys que va proposar en un ple que es demanés a la CHE. “S'ha perdut un temps preciós, i potser alguna hipotètica inversió”, ha alertat el portaveu del PSC a l'Ajuntament de Tortosa, Joan Sabaté. Per la seua banda, el govern tortosí assegura que no es podia reclamar una concessió d'aigua a la CHE sense disposar d'un projecte constructiu. “Sabaté el que hauria de fer és callar, que no ens vulgui donar lliçons després de deixar un polígon sense els serveis bàsics per atreure empreses”, ha comentat Bel.

Actualment, les empreses del polígon Catalunya Sud consumeixen 5 litres d'aigua per segon, mentre que l'aigua dels pous de Font de Quinto permetrà arribar fins els 300 litres per segon. De fet, aquest volum d'aigua era una de les condicions del grup extremeny Alfonso Gallardo per instal·lar una foneria al polígon industrial Catalunya Sud. Amb la crisi econòmica, però, el projecte de Gallardo ha quedat aparcat.

LA FRASE

Que el PSC no ens vulgui donar lliçons després de deixar-nos un polígon industrial que és un nyap
Ferran Bel
ALCALDE DE TORTOSA

LA XIFRA

300
litres
d'aigua per segon serà la capacitat màxima de subministrament d'aigua al Catalunya Sud


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.