Economia

SABADELL

CCOO critica la gestió del personal municipal i, pel PSC, fa campanya

El sindicat denuncia que hi ha més de cent interins en càrrecs en què, segons la llei, només hi pot haver funcionaris de carrera

El tinent d'alcalde diu que són provisionals i que la convocatòria dels concursos, lenta, està en curs

La secció sindical de CCOO a l'Ajuntament de Sabadell va fer pública ahir la sentència favorable a un contenciós que va presentar el 2009 contra el nomenament d'una treballadora municipal que havia guanyat un concurs públic el 1994 però va plegar del consistori el 31 de desembre del 1997.

La secretària de la secció sindical, Àngels Núñez, va criticar que el nomenament s'havia fet dos mesos després d'una altra sentència que invalidava quinze contractacions més fetes pel procediment d'urgència. El secretari d'organització comarcal de la Federació de Serveis a la Ciutadania, Enric Quílez, hi va afegir que esperen la sentència d'un altre recurs contra la plantilla del 2010. Entre altres aspectes, per les funcions de direcció que du a terme el cos d'eventuals –els càrrecs de confiança que, en teoria, només poden assessorar– i l'“abús en la col·locació de més de cent interins com a funcionaris de lliure designació”, categoria reservada a funcionaris de carrera que han fet oposicions.

“Entren en campanya”

El tinent d'alcalde de Serveis Centrals, Joan Manau, va acusar CCOO d'“entrar en campanya amb la resta de l'oposició” i cercar notorietat amb l'amenaça de dur la qüestió a la fiscalia. Manau va puntualitzar que el contracte anul·lat pel jutge ja s'havia rectificat l'any passat. La treballadora va plegar i “fins i tot la plaça que ocupava ha estat suprimida; fan tard”, va afirmar respecte a l'anunci del sindicat.

Pel que fa al centenar d'interins designats en places de coordinadors de districte o de cap de recursos humans, Manau diu que la taula de negociació laboral va decidir prioritzar els concursos de places de funcionaris de carrera –per posar fi als interinatges–, i que posteriorment regularitzaran les lliures designacions.

El regidor del PSC justifica que la preparació dels concursos d'oposició per a les diferents categories és una tasca feixuga. “El personal de recursos humans és el que és, i s'han de preparar les bases i la convocatòria, dissenyar les proves i destriar els centenars de persones que s'hi presenten”, va explicar, però va avançar que hi ha diversos processos en curs.

CCOO es queixa, però, que els veïns han de complir fil per randa els terminis a l'hora de pagar impostos. I, també en clau preelectoral, van augurar un bon nombre d'oposicions abans del 22-M.

Queixes de la UGT a Viladecavalls

El sindicat UGT va denunciar ahir el que considera un acte de “mala fe i deixadesa” del govern de Viladecavalls en aprovar per decret que liquidarien de manera fraccionada a l'abril i al setembre les pagues d'assistència i voluntarietat corresponents al 2010 que els treballadors municipals havien de cobrar al gener segons l'acord del conveni. El president del comitè, Antonio Reyes, va explicar que aquesta ha estat la gota que ha fet vessar el got d'una situació al consistori en què “no es té respecte al dret dels treballadors”, ja que no es negocia amb ells i s'aplica una política “de fets consumats”. El sindicat, que anuncia mobilitzacions, es queixa que tenen els sous rebaixats des del maig per l'aplicació del decret estatal, però que en canvi no s'ha aplicat la valoració de llocs de treball feta el 2008 i que només s'apliquen complements de noves valoracions a alguns dels 110 treballadors. A més, censura que no paguin serveis extraordinaris des de l'agost a la policia ni a les brigades municipals.

J.A.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

La 70a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida s’apropa als 300 expositors

Lleida
economia

La Xina endarrereix l’edat de jubilació per primer cop des del 1978

barcelona
economia

Un 50% dels participants en els plans d’ocupació, troben feina en sis mesos

Barcelona

El Grup Refrica-Fritecno s’expandeix amb la compra de Frinco

FORNELLS DE LA SELVA
estats units

Els treballadors de Boeing als EUA van a la vaga, la primera en setze anys

barcelona
economia

L’economia catalana creix un 3 % gràcies a la demanda interna

barcelona
economia

El BCE abaixa els tipus un 0,25% per segona vegada aquest any

barcelona

La tercera edició de la iniciativa «Beu-te el museu» uneix dotze cellers i dotze museus

girona

Augment salarial i millors horaris pels 130 empleats d’Autobusos de Lleida

LLEIDA