Economia

economia

Només el 6% dels veïns del Camp i l'Ebre volen iniciar un projecte empresarial

La Fundació Gresol va organitzar ahir una jornada sobre les sinergies entre el món acadèmic i el teixit econòmic per donar més potencialitats al territori

Una setantena de líders del món empresarial i de la societat civil de la demarcació de Tarragona es van reunir ahir a l'hotel Mas Passamaner de la Selva del Camp per intentar extreure píndoles sobre com reforçar les sinergies entre el món acadèmic i el teixit econòmic que permetin accentuar el talent i les potencialitats del territori. En la seva diagnosi sobre la situació, l'advocat Antonio Garrigues va sentenciar que un dels handicaps és que “els nivells de creativitat a Europa són molt baixos en comparació amb els d'Estats Units, on el fracàs empresarial no es veu de manera negativa perquè almenys es valora el fet que la persona no s'ha quedat amb els braços creuats”.

En la trobada, organitzada per la Fundació Gresol, amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el suport de Catalunya Caixa, el director de la Càtedra d'Emprenedoria i Creació d'Empreses de la URV, Pere Segarra, va revelar que només un 5,9% dels veïns del Camp i l'Ebre d'entre 18 i 64 anys tenen previst iniciar un projecte empresarial propi. Va alertar que Tarragona està per darrere de les demarcacions de Barcelona i Girona pel que fa a emprenedoria, i va afegir-hi que la tendència de creixement de la de Lleida fa que aquesta també pugui passar-li davant.

Per tant, un dels reptes que Segarra va posar sobre la taula és incrementar els contactes entre la universitat i les empreses, ja que “hauria de ser un hàbit que el sector privat recorregués als coneixements que li pot proporcionar la universitat en matèria de creativitat i innovació”. Aquestes consideracions es van enviar després als responsables institucionals i polítics, ja que la reunió es va qualificar “d'un primer pas per marcar un full de ruta”.

LA FRASE

En sis 6 anys, des de la URV hem donat impuls a la creació de vint empreses
Pere Segarra
director de la càtedra d'emprenedoria i creació d'empreses de la urv

“Tarragona és el lloc ideal per viure-hi”

El publicista Lluís Bassat, que es va encarregar de fer una de les ponències d'introducció de la jornada, va aconsellar als assistents que per tirar endavant una iniciativa nova la maduressin “amb un o dos anys d'antelació”. I, per vendre la demarcació, va dir que s'hauria de demostrar que “és el lloc ideal per viure-hi”, ja que “té mar, muntanya i un bon clima”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les podria multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA