Economia

Aeroports

L'impacte a Ponent

La salvació russa i anglesa

Campanya per convèncer els operadors turístics britànics i de països de l'Est per fer viable l'aeroport de Lleida-Alguaire

Foment retarda l'autorització per operar vols fora de l'espai Schengen, que s'espera per l'estiu

L'aeroport de Lleida-Alguaire ha superat i amb nota el seu primer any de vida, amb 61.769 viatgers, un 25% més del previst, i 2.656 operacions, entre aviació general i comercial. No obstant això, en l'inici d'aquesta temporada d'hivern tot ha començat a fallar fins al punt que s'ha posat en dubte la seva viabilitat. Ara, la solució la tenen els russos i els britànics, amb el permís de Madrid.

I és que l'estiu passat hi havia sis destinacions, però a partir de l'1 de juny, només n'hi haurà una, a Palma, i entre juliol i agost s'hi afegiran rutes a Menorca i Eivissa, totes noliejades per Air Nostrum.

Ryanair, Vueling i Pyrenair han anat plegant per diferents motius. Els primers, perquè tindrien problemes econòmics i collen les administracions per exigir més diners a canvi de mantenir els vols. Els segons, per sobrecostos que no es compensaven amb l'ocupació i els tercers, van deixar penjada la campanya d'esquí per problemes financers que els han aturat completament, fins i tot a l'aeroport d'Osca, la seva base. La Generalitat busca noves companyies que augmentin l'operativitat de l'aeroport i suplir amb altres línies aèries les rutes tancades. Tanmateix, els esforços del govern se centren a tancar acords, i sembla que més d'un està avançat, amb operadors russos, d'Ucraïna, anglesos i irlandesos per portar esquiadors setmanalment a Lleida en vols xàrters i amb paquets que inclouen estades a les pistes catalanes i andorranes.

Aquest projecte, però, depèn que el Ministeri de Foment doni l'autorització perquè des de Lleida-Alguaire es pugui volar fora de l'espai Schengen, precisament a Gran Bretanya i països de l'Est, a més d'algun estat escandinau. El decret està redactat, però des de Madrid fa un any que en demoren l'aprovació i ara, segons el govern, es preveu que a l'estiu el concedeixin i es pugui preparar tot l'operatiu duaner per a la propera campanya d'hivern.

La Generalitat insisteix que aposta per l'aeroport Lleida-Alguaire, però aquesta mala ratxa ha alertat les institucions lleidatanes. Donen suport al govern, però reclamen una aposta ferma i decidida, com han exigit l'alcalde de la Paeria, Àngel Ros, i el president de la Diputació, Jaume Gilabert. El delegat del govern, Ramon Farré, va voler transmetre dijous un missatge optimista, i va afirmar que no els aturaran entrebancs temporals com el de Ryanair, que s'acomiada de Lleida de manera “abusiva, indeguda i contrària a dret”. I va voler garantir que hi haurà vols després de l'octubre, mes en què acaba el compromís d'Air Nostrum.

Ahir, 112 viatgers van arribar de Milà a Alguaire amb Ryanair, i 99 des de Frankfurt, en avions que tenen capacitat per a 180 passatgers. Aquesta quantitat d'usuaris ha estat la tònica dels vols de Ryanair a Alguaire, amb una ocupació dels avions del 50% al 60% durant el primer any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona

Set petits productors d’ous ecològics creen la cooperativa La Dotzena

GIRONA

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona