Economia

ECONOMIA

Els moblistes obren una plataforma a Casablanca

El Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de la Sénia té una persona al Marroc que fa visites a potencials clients

Els mercats emergents són una oportunitat per al sector

La crisi econòmica també afecta el ritme de creixement del Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya, situat a la Sénia. Amb tot els serveis i les instal·lacions d'aquest centre han crescut des que fa un any van estrenar instal·lacions. “La retallada afecta tothom i a nosaltres ens obliga a ser més competitius i més incisius amb l'administració”, ha manifestat el director del centre tecnològic, Joaquim Solana. En aquest sentit, una de les prioritats del Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble és ajudar les empreses a exportar i és per això que, juntament amb sis indústries del moble, ha muntat una plataforma exportadora al Marroc, al centre de Casablanca. “Tenim un showroom on cadascuna de les empreses disposa d'un espai”, ha dit Solana. En aquest local també hi ha una persona contractada pel centre tecnològic, que s'encarrega d'organitzar visites i donar suport a les empreses. A més, els moblistes fan missions comercials a Guinea i Egipte per créixer als mercats exteriors, ja que la demanda de mobles al mercat interior no remunta. “Al mercat estatal es ven menys de la meitat que el 2007”, ha dit Solana.

Al marge de les exportacions, els moblistes miren d'obrir-se a nous mercats i el sector hoteler, atesa la proximitat de la Costa Daurada, pot ser una oportunitat. Pel que fa als laboratoris de matèria primera i producte acabat que s'han d'instal·lar a la Sénia, el director del centre tecnològic sosté que estaran operatius a l'estiu. D'altra banda, el personal del centre tecnològic (amb una plantilla de 13 persones) assumirà la gestió del centre internacional del moble.

LA FRASE

Les empreses que no exporten pateixen molt més que la resta. S'han d'explorar nous mercats
Joaquim Solana
DIRECTOR DEL Centre de difusió tecnològica de fusta i moble

Disseny ecològic de fusta i moble

El disseny ecològic en productes de fusta i moble, però també en arquitectura i interiorisme, va centrar les jornades que ahir van tenir lloc al Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de la Sénia. Quatre fabricants amb el suport del centre tecnològic i l'administració han apostat per introduir els criteris de sostenibilitat en la seua producció. “És incorporar un atribut més al teu producte, una oportunitat per diferenciar-te”, va dir Solana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida
Energia

La hidroelèctrica de Sant Quirze de Besora serà pública a partir del 31 de juliol

Sant Quirze de Besora
Economia

Catalunya creixerà un 2,6% aquest any, segons el BBVA

barcelona
Unió Europea

La inflació a la zona euro es modera una dècima al juny, fins al 2,5%

Barcelona

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona